ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κίνα: Οκταετής ποινή κάθειρξης για τη δημιουργία φόρουμ

Κίνα: Οκταετής ποινή κάθειρξης  για τη δημιουργία φόρουμ

Σε οκτώ χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε ο κινέζος αντιφρονούντας Τσάο Χάιμπο λόγω της οργάνωσης διαδικτυακού φόρουμ για να προωθήσει την αποκατάσταση μιας «φιλελεύθερης δημοκρατίας» στη χώρα τα κοινωνικά ζητήματα, ενώ προχώρησε και στην ίδρυση ενός πολιτικού κόμματος.

Ο Τσάο Χάιμπο καταδικάστηκε για απόπειρα ανατροπής της κρατικής εξουσίας από δικαστήριο στην Κουνμίνγκ, πρωτεύουσα της επαρχίας Γιουνάν, δήλωσε ο δικηγόρος του Μα Σιαοπένγκ. Η απόφαση ελήφθη μια εβδομάδα πριν από το συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος στο οποίο θα αναδειχθεί μια νέα γενιά ηγετών και το οποίο αρχίζει την 8η Νοεμβρίου.

Ο Μα είπε ότι δεν έχει συναντηθεί με τον Τσάο μετά την απόφαση και δεν γνωρίζει εάν σχεδιάζει να ασκήσει έφεση.

Ο Μα είχε πει νωρίτερα πως απαγορεύτηκε στη σύζυγο του Τσάο, την Ζιανγκ Νιαν, να παραστεί στην δίκη που άρχισε τον Μάιο αφού οι εισαγγελείς επέμειναν πως η υπόθεση αφορά «κρατικά απόρρητα».

Ο Τσάο, που διηύθυνε ένα Ίντερνετ καφέ στην Κουνμίνγκ, είχε δημιουργήσει ένα χώρο συζήτησης στο διαδίκτυο που έθιγε ζητήματα δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων μέσω ενός δημοφιλούς ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης, ανέφερε η οργάνωση Υπερασπιστές των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Κίνα.

Η αστυνομία τον συνέλαβε στο σπίτι του τον Οκτώβριο του 2011, κατέσχεσε το κινητό του τηλέφωνο, τους υπολογιστές του και τις τραπεζικές του κάρτες, ανέφερε η ίδια οργάνωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.