ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κανονικά η διεξαγωγή των εκλογών στη Σιέρα Λεόνε

Κανονικά η διεξαγωγή των εκλογών στη Σιέρα Λεόνε

Το Σάββατο διεξήχθησαν γενικές εκλογές στη Σιέρα Λεόνε, χωρίς να προκληθούν επεισόδια, σε μια κρίσιμη ψηφοφορία για το μέλλον της δημοκρατίας στη χώρα αυτή, δέκα χρόνια μετά τον εμφύλιο πόλεμο (1991-2002), που προκάλεσε το θάνατο 120.000 ανθρώπων.

Τα εκλογικά τμήματα έκλεισαν γύρω στις 17:00 τοπική ώρα (19:00 ώρα Ελλάδος) και μόνον κάποια στα οποία εξακολουθούσε ακόμη να περιμένει κόσμος την ώρα που αναμενόταν να κλείσουν παρέμειναν ανοιχτά, κατόπιν άδειας που δόθηκε από την Εθνική Εκλογική Επιτροπή.

Οι διεθνείς παρατηρητές σε αυτές τις εκλογές –προεδρικές, βουλευτικές, περιφερειακές και δημοτικές– χαιρέτισαν στο σύνολό τους την καλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας και τον “ενθουσιασμό” του λαού της χώρας, ο οποίος κινητοποιήθηκε σε μεγάλο βαθμό για να ψηφίσει.

Περίπου 2,6 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνταν στις κάλπες σήμερα στη χώρα αυτή των 6 εκατομμυρίων κατοίκων.

Για τις προεδρικές εκλογές, οι δύο κύριοι υποψήφιοι ήταν ο απερχόμενος πρόεδρος Έρνεστ Κορόμα, ο οποίος είναι και το φαβορί, και ο πρώην επικεφαλής μιας στρατιωτικής χούντας που ηγήθηκε της χώρας για μερικούς μήνες το 1996, ο Τζούλιους Μαάντα Μπίο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.