ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Χίλαρι Κλίντον: “Θα εργαστώ με Ισραήλ και Αίγυπτο για μια εκεχειρία στη Γάζα”

Χίλαρι Κλίντον: “Θα εργαστώ με Ισραήλ και Αίγυπτο για μια εκεχειρία στη Γάζα”

Η επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χίλαρι Κλίντον τάχθηκε υπέρ της «αποκλιμάκωσης» της κρίσης που σοβεί εδώ και μια εβδομάδα στη Γάζα, αλλά δεν αναφέρθηκε στις διαπραγματεύσεις για την επίτευξη εκεχειρίας μεταξύ του ισραηλινού στρατού και των ένοπλων παλαιστινιακών οργανώσεων, σε σύντομη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τις συναντήσεις της με την ισραηλινή ηγεσία.

«Τις προσεχείς ημέρες οι ΗΠΑ θα συνεργαστούν με τους εταίρους τους, εδώ στο Ισραήλ και αλλού στην περιοχή για την προώθηση της ασφάλειας στο Ισραήλ, τη βελτίωση των συνθηκών ζωής του πληθυσμού στη Γάζα και την προώθηση μιας συνολικής ειρήνης για όλους του λαούς της περιοχής», πρόσθεσε η Κλίντον η οποία μετέβη εκτάκτως στο Ισραήλ αναχωρώντας εσπευσμένα από τη Καμπότζη όπου συμμετείχε με τον πρόεδρο Ομπάμα σε ασιατική σύνοδο κορυφής.

Η Κλίντον και ο Νετανιάχου συζήτησαν επί τουλάχιστον δύο ώρες για τους τρόπους επίτευξης μιας «αποκλιμάκωσης» της κατάστασης στη Γάζα. Η επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ μαζί με τον Νετανιάχου, ο οποίος συνοδευόταν από τους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας Αβίγκντορ Λίμπερμαν και Εχούντ Μπαράκ, εξέτασαν πώς μπορεί να επιτευχθεί ένα διαρκές αποτέλεσμα που να εγγυάται την ασφάλεια του Ισραήλ και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης του πληθυσμού στη Γάζα, είπε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Βικτόρια Νούλαντ.

Η Αίγυπτος είναι στο επίκεντρο των διεθνών προσπαθειών για να αποκατασταθεί η ηρεμία στον παλαιστινιακό θύλακα. Πριν στείλει την υπουργό του των Εξωτερικών στη Μέση Ανατολή, ο πρόεδρος Ομπάμα ευχαρίστησε χθες, Τρίτη, τον πρόεδρο της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι, στο τέλος της τρίτης τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε μαζί του μέσα σε ένα 24ωρο.

Την ίδια ώρα οι ΗΠΑ, σύμμαχος ταυτόχρονα του Ισραήλ και της Τουρκίας, επέκριναν την Άγκυρα για τις φραστικές της επιθέσεις κατά του εβραϊκού κράτους, σύμφωνα με τις οποίες το Ισραήλ είναι ένα «τρομοκρατικό κράτος» και διαπράττει «εθνοκάθαρση» σε βάρος των Παλαιστινίων στη Γάζα.

«Πιστεύουμε ότι η εξαιρετικά σκληρή ρητορική της Τουρκίας δεν βοηθά διόλου και αυτό το δηλώσαμε σαφώς στους Τούρκους», δήλωσε η Βικτόρια Νούλαντ.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι «το Ισραήλ αγνοεί την ειρήνη στην περιοχή αυτή, παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και διαπράττει εθνοκάθαρση σε βάρος ενός λαού. Η χώρα αυτή καταλαμβάνει σταδιακά τα παλαιστινιακά εδάφη», τόνισε ο Ερντογάν ενώπιον του τουρκικού κοινοβουλίου.

Την προηγουμένη, ο Ερντογάν είχε χαρακτηρίσει το Ισραήλ «κράτος τρομοκρατίας» λόγω της στρατιωτικής επιχείρησης που διεξάγει στη Λωρίδα της Γάζας σε απάντηση της ρίψης ρουκετών από το παλαιστινιακό έδαφος

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.