ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Επίσκεψη του Μπάν Κι Μούν στους καταυλισμούς προσφύγων στην Τουρκία

Επίσκεψη του Μπάν Κι Μούν στους καταυλισμούς προσφύγων στην Τουρκία

Ο ΓΓ του ΟΗΕ Ban Ki-moon πρόκειται να επισκεφθεί καταυλισμούς προσφύγων της Συρίας στην Τουρκία την επόμενη εβδομάδα και να συναντηθεί με τον Τούρκο πρωθυπουργό  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρει το πρακτορείο   Agence France Presse.

Περισσότερα από 120.000 Σύριοι έχουν περάσει στην Τουρκία εγκαταλείποντας την συνεχιζόμενη βία που μαστίζει την πατρίδα τους για 20 μήνες, όπου σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία έχουν σκοτωθεί πάνω από 40 χιλιάδες άνθρωποι , αν και ο πραγματικός αριθμός ενδέχεται να είναι πολύ υψηλότερος.

Ο Μπάν κι Μούν αναμένεται στις 7 Δεκεμβρίου να επισκεφθεί πολλά από τα στρατόπεδα που στεγάζουν Σύρους πρόσφυγες δήλωσε  εκπρόσωπος από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών .

Μετά την επίσκεψη των στρατοπέδων, ο γγ του ΟΗΕ αναμένεται να μεταβεί στην Άγκυρα και να συναντηθεί με την τουρκική πολιτική ηγεσία  συμπεριλαμβανομένου  και του Τούρκου πρωθυπουργού  Ρ.Ν.Ερντογάν.

Η ανακοίνωση της επίσκεψης του Μπαν κι Μούν έρχεται ως  επιβεβαίωση ότι το ΝΑΤΟ αναμένεται να εγκρίνει και  επισήμως την ανάπτυξη πυραύλων Patriot κατά μήκος των τουρκικών συνόρων.

Η Άγκυρα επέμεινε οι πύραυλοι θα χρησιμοποιηθούν μόνο για αμυντική χρήση, αλλά η Δαμασκός καθώς  ή Ρωσία και το Ιράν είναι βαθιά αντίθετοι με την κίνηση αυτή που ενδέχεται να πυροδοτήσει ποικίλες αντιδράσεις στην περιοχή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.