ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πιθανή προσφυγή των Ιταλών στις κάλπες στις 10 Μαρτίου

Πιθανή προσφυγή των Ιταλών στις κάλπες στις 10 Μαρτίου

Τα ιταλικά πολιτικά κόμματα εξετάζουν το να προκρίνουν την πρόωρη καταφυγή στις κάλπες την 10η Μαρτίου, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Ο πρόεδρος της δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο συνάντησε σήμερα τους εκπροσώπους των κύριων πολιτικών κομμάτων και πριν από λίγο, σε επίσημη ανακοίνωσή του, υπογράμμισε ότι περιμένει πως «καταστεί δυνατή μια εποικοδομητική και ορθή πορεία σε θεσμικό επίπεδο, προς το συμφέρον της χώρας και της διεθνούς εικόνας της».

Παράλληλα, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ο Ναπολιτάνο κατέστησε σαφές ότι «θα πληροφορήσει το συντομότερο τον πρωθυπουργό Μάριο Μόντι, για τα αποτελέσματα» των επαφών του και ότι μαζί του «θα συζητήσει όλες τις συνέπειες των νέων συνθηκών που διαμορφώθηκαν μετά την απόφαση της κεντροδεξιάς».

Η ανακοίνωση του Ιταλού προέδρου επιβεβαιώνει πως το συντηρητικό κόμμα Λαός της Ελευθερίας (PdL) δεν πρόκειται να ξαναψηφίσει μέτρα και νόμους της κυβέρνησης Μόντι–με μόνη εξαίρεση τον ιταλικό προϋπολογισμό για το 2013.

Σήμερα το απόγευμα η παράταξη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι διάλεξε ακριβώς την αποχή και πάλι στην βουλή, κατά την ψηφοφορία για την μείωση των συνολικών δαπανών της τοπικής αυτοδιοίκησης. Το μέτρο εγκρίθηκε, χάρη στις ψήφους του κέντρου και της κεντροαριστεράς, αλλά είναι γεγονός ότι η κυβέρνηση Μόντι δεν διαθέτει, πλέον, την αναγκαία πλειοψηφία.

Ενώ απομένει να οριστεί η ημερομηνία των εκλογών, ο Ιταλός πρόεδρος εύχεται και ζητεί να πέσουν κατά το δυνατόν οι τόνοι και να λείψουν οι οξύνσεις της προεκλογικής περιόδου, ώστε να μην υπάρξουν αρνητικές συνέπειες σε οικονομικό επίπεδο..

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.