ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

H Ιταλία περιμένει τις κινήσεις του Μόντι

H Ιταλία περιμένει τις κινήσεις του Μόντι

  Σε πλήρεις προεκλογικούς ρυθμούς έχει μπει η Ιταλία, καθώς όλοι αναμένουν με αγωνία τιε επόμενες κινήσεις του Μάριο Μόντι, αλλά και του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

  Σχετικά με τις πολιτικές προθέσεις του τεχνοκράτη πρωθυπουργού, ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο δήλωσε: «Μόνον ο ίδιος ο Μόντι θα κάνει γνωστό τι θέλει να κάνει».

   Ο Τζ. Ναπολιτάνο συναντήθηκε με τον Μ. Μόντι το μεσημέρι, για να συζητήσουν την θεσμική εξέλιξη της κυβερνητικής κρίσης, αλλά το κύριο θέμα που φέρονται να ανέλυσαν είναι το αν ο Ιταλός καθηγητής και πρωθυπουργός θα δεχθεί να πάρει απευθείας μέρος στην προεκλογική εκστρατεία ως υποψήφιος πρωθυπουργός.

   Σύμφωνα με την ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai είναι πιθανόν ο Μόντι να μην θέσει υποψηφιότητα, αλλά να στηρίξει, με δηλώσεις του, μια κεντρώα λίστα με συγκεκριμένες αναφορές στο έργο και στο οικονομικό του πρόγραμμα.

   Τόσο η Rai, όσο και ο ο τηλεοπτικός όμιλος Μπερλουσκόνι, μεταδίδουν, πάντως, ότι ο πρόεδρος Τζ. Ναπολιτάνο, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, δεν θα επιθυμούσε μια απευθείας πολιτική στράτευση του Μ. Μόντι.

   Θα πρέπει, όμως, να διαπιστωθεί, πόσο θα βαρύνουν οι πιέσεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, οι έμμεσες δηλώσεις της Άνγκελα Μέρκελ και του Φρανσουά Ολάντ, υπέρ της παραμονής του νυν πρωθυπουργού και κατά μιας πολιτικής επιστροφής του Καβαλιέρε, και το όλο πολιτικό κλίμα αναδιοργάνωσης της ιταλικής κεντροδεξιάς, που αναζητά νέο ηγέτη.

   «Ο Μ. Μόντι θα απευθύνει διάγγελμα στην χώρα και θα αιτιολογήσει, όπως συνηθίζει να κάνει, την επιλογή του», δήλωσε ο υπουργός αρμόδιος για την διεθνή συνεργασία, Αντρέα Ρικκάρντι, μιλώντας στην εκπομπή «In mezz’ ora» της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης.

   «Ο πρωθυπουργός δεν είναι από τους ανθρώπους που αποφασίζει βάσει πιέσεων ή λέγοντας, απλώς, μια φράση. Πιστεύω ότι ο θα παραμείνει ένα πολιτικό και ηθικό σημείο αναφοράς για μια μεγάλη συμμαχία ανθρώπων που θέλουν να αλλάξουν την Ιταλία», πρόσθεσε ο Ρικκάρντι.

   Σε ότι αφορά, τέλος, τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό του όμιλο, επανέλαβε την πρόσκληση στον σημερινό επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης να αναδειχθεί υποψήφιος πρωθυπουργός όλης της κεντροδεξιάς, αλλά προχώρησε και σε προεκλογικές εξαγγελίες λέγοντας: «Αν εκλεγώ εγώ πρωθυπουργός, θα καταργήσω τον φόρο ακίνητης περιουσίας. Βρήκαμε, ήδη εναλλακτικούς, ανάλογου ύψους, οικονομικούς πόρους», δήλωσε ο «μίστερ τιβί».

   Σημειώνεται ότι πρόκειται για φόρο που η κυβέρνηση Μόντι αποφάσισε να επιβάλει, φέτος, και στα διαμερίσματα που χρησιμοποιούνται για ιδιοκατοίκηση, ώστε να μπορέσει το ιταλικό δημόσιο να καλύψει, την έκτακτη ανάγκη ρευστού χρήματος για τα ταμεία του.

   Σε ότι αφορά, δε, την ιδιωτική του ζωή, ο Καβαλιέρε επιβεβαίωσε ότι έχει δεσμό με την εικοσιοκτάχρονη περιφερειακή σύμβουλο της Νάπολής, Φραντσέσκα Πασκάλε. «Είναι μια κοπέλα με ηθικές αξίες και τώρα, μαζί της, δεν νιώθω μόνος, πλέον», εξήγησε ο Μπερλουσκόνι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.