ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αιγύπτος: «Κλειδί η πολιτική σταθερότητα»

Αιγύπτος: «Κλειδί η πολιτική σταθερότητα»

   Την πολιτική σταθερότητα ανέδειξε ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου Καντίλ ως κρίσιμο παράγοντα για την επιστροφή ξένων επενδυτών και τουριστών στη χώρα, προκειμένου να βοηθηθεί η μείωση του ελλείμματος και τελικά η αιγυπτιακή οικονομία.

   Σε δήλωσή του, ώρες πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του επίμαχου δημοψηφίσματος για το νέο Σύνταγμα, ο Καντίλ τόνισε πως η κυβέρνηση του προέδρου της χώρας Μόρσι είναι προσηλωμένη στην ανάληψη δράσης για την ενίσχυση της ανάπτυξης. «Οι βασικοί στόχοι για τους οποίους η κυβέρνηση εργάζεται είναι η μείωση του ελλείμματος, η ενίσχυση της ανάπτυξης ώστε να αυξηθεί η απασχόληηση, η μείωση του πληθωρισμού, καθώς και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των αιγυπτιακών εξαγωγών» σημείωσε ο Αιγύπτιος Πρωθυπουργός.

  Το δημοσιονομικό έλλειμμα της αιγυπτιακής οικονομίας αυξήθηκε στο 11% του ΑΕΠ το οικονομικό έτος που έληξε τον Ιούνιο του 2012 και προβλέπεται να ξεπεράσει το 10% φέτος. Παράλληλα, το δημόσιο χρέος είναι στο 70% του ΑΕΠ.

  Στη χώρα σημειώνεται μεγάλη αναταραχή αναφορικά με το δημοψηφίσμα για το νέο Σύνταγμα, για το οποίο οι ισλαμιστές υποστηρικτές του Μόσρι υποστηρίζουν πως είναι απαραίτητο για μια δημοκρατική μετάβαση. Ωστόσο, οι αντίπαλοί του λένε πως το νέο Σύνταγμα δεν εγγυάται τις ατομικές ελευθερίες καθώς και τα δικαιώματα των γυναικών και των μειονοτήτων.

  Ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor’s χθες Δευτέρα υποβάθμισε το αξιόχρεο της αιγυπτιακής οικονομίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.