ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο συριακός τύπος καταγγέλλει τον μεσολαβητή Λ. Μπραχίμι

Ο συριακός τύπος καταγγέλλει τον μεσολαβητή Λ. Μπραχίμι

Τα επίσημα συριακά μέσα ενημέρωσης πραγματοποίησαν σήμερα νέα επίθεση εναντίον του διεθνούς μεσολαβητή Λαχντάρ Μπραχίμι, χαρακτηρίζοντάς τον “ηλικιωμένο τουρίστα” και ζητώντας του να εγκαταλείψει την αποστολή του, αν δεν έχει να προτείνει κάποια λύση για τη σύγκρουση στη Συρία.

Οι επιθέσεις του συριακού Τύπου εναντίον του Μπραχίμι πολλαπλασιάστηκαν μετά τις επικρίσεις του τελευταίου εναντίον της ομιλίας του προέδρου Μπασάρ Άσαντ, ο οποίος πρότεινε στις 6 Ιανουαρίου μια πλήρως ελεγχόμενη από το καθεστώς του μετάβαση, με στόχο την έξοδο από την κρίση, που διαρκεί ήδη 22 μήνες. Το συριακό υπουργείο Εξωτερικών ήταν το πρώτο που κατήγγειλε τις επικρίσεις του 79χρονου Μπραχίμι, κατηγορώντας τον για “κατάφωρη μεροληψία υπέρ κύκλων που είναι γνωστό ότι συνωμοτούν εναντίον της Συρίας”.

Ο Λαχντάρ Μπραχίμι μοιάζει με ηλικιωμένο τουρίστα ο οποίος έκανε μια ευχάριστη περιοδεία σε πρωτεύουσες σ΄ όλο τον κόσμο”, γράφει η εφημερίδα “Ας-Σάουρα”. “Δεν έκανε τίποτε άλλο από το να προσπαθήσει να κάνει να αποτύχουν οι πολιτικές διευθετήσεις που είχαν στόχο την έξοδο της Συρίας από την κρίση”. “Ο Μπραχίμι ουδέποτε κατήγγειλε τις ένοπλες τρομοκρατικές οργανώσεις και τις χώρες που τις υποστηρίζουν. Απομακρύνθηκε από την αποστολή του Αν δεν είναι φορέας ενός σχεδίου για μια λύση, θα ήταν καλύτερα να αφήσει ήσυχους τους Σύρους”, προσθέτει η εφημερίδα.

Για την εφημερίδα του κυβερνώντος κόμματος “Αλ-Μπάαθ”, ο Μπραχίμι “παρόλο που δεν παύει να κάνει λόγο για ΄την κυρίαρχη απόφαση του συριακού λαού΄, επιδιώκει να επιλέξει γι΄ αυτό το λαό τα μέρη που θα πρέπει να συμμετάσχουν στη διευθέτηση”. Η “Αλ-Μπάαθ” καταγγέλλει πως ο Μπραχίμι πραγματοποίησε μόνο “τρεις σύντομες επισκέψεις στη Δαμασκό”, καθώς και το γεγονός ότι “δεν πηγαίνει στις συριακές επαρχίες για να βολοδοσκοπήσει την κοινή γνώμη στις διάφορες κατηγορίες του λαού”.

“Ο Μπραχίμι αρκείται να μιλάει με τους φίλους του Ρόμπερτ Φορντ”, του πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Συρία, προσθέτει με ειρωνία η εφημερίδα. Οι ΗΠΑ, οι οποίες έκλεισαν την πρεσβεία τους στη Δαμασκό, ζητούν την αποχώρηση του Άσαντ από την εξουσία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr            

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.