ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βραζιλία: Ανακάλεσε τα διαπιστευτήρια της απεσταλμένης του Γκουάιδο

Βραζιλία: Ανακάλεσε τα διαπιστευτήρια της απεσταλμένης του Γκουάιδο

Η Βραζιλία πήρε πίσω την πρόσκληση προς την απεσταλμένη του ηγέτη της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Χουάν Γκουάιδο, δήλωσε η ίδια ενώ ακόμα δεν έχει γίνει σαφές αν θα τη δεχτούν στη χώρα.

Ανακλήθηκε η πρόσκληση της Βραζιλίας προς την απεσταλμένη του Χουάν Γκουάιδο ηγέτη της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, Μαρία Τερέζα Μπελαντρία.

Η ίδια απέρριψε την πιθανότητα η ανάκληση αυτή να υποδηλώνει κάποια αλλαγή στη στάση της κυβέρνησης της Βραζιλίας.

Ωστόσο, επιβεβαίωσε στους δημοσιογράφους ότι ήταν «απρόσκλητη».

«Η παραλαβή ή όχι των επιστολών διαπίστευσης θα σχολιαστεί σε μια πιο βολική στιγμή», δήλωσε ο προεδρικός εκπρόσωπος της Βραζιλίας, προσθέτοντας πως η Μπελαντρία ήταν εκπρόσωπος του «νόμιμου προέδρου» της Βενεζουέλας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματά των βραζιλιάνικων εφημερίδων Folha de S.Paulo και Globo, η κυβέρνηση Μπολσονάρο ακύρωσε την πρόσκλησή της επειδή πρώην στρατιωτικοί σύμβουλοι βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τον Μαδούρο

Εν τω μεταξύ, τα διαπιστευτήρια του πραγματικού πρεσβευτή της Βενεζουέλας δεν έχουν ανακληθεί.

Ο νέος δεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας είχε συμμετάσχει στην κριτική του Γκουάιδο και οι σύμβουλοι του Τραμπ φέρεται να τον πίεσαν σε μια πιο σκληρή γραμμή προς τον Νικολάς Μαδούρο, υπό την οπτική μιας πιθανής τοποθέτησης αμερικανικών στρατευμάτων στη Βραζιλία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αντικατοπτρίζοντας αυτές τις ανησυχίες, Βραζιλιάνος διπλωμάτης, σημείωσε με αποφασιστικότητα ότι η διαπίστευση της απεσταλμένης του Γκουάιδο «δεν συμφωνήθηκε ποτέ από τους στρατιωτικούς που άσκησαν βέτο στην ιδέα μιας αμερικανικής βάσης στη Βραζιλία από την πρώτη μέρα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.