ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οι Γερμανοί επιθυμούν τον «Μεγάλο Συνασπισμό»

Οι Γερμανοί επιθυμούν τον «Μεγάλο Συνασπισμό»

  Οι Γερμανοί δείχνουν μπουχτισμένοι με την παρούσα κυβερνητική συμμαχία του CDU/CSU της Angela Merkel με το FDP, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα από την εφημερίδα «Welt am Sonntag». Αντ’ αυτού, ως νέο εταίρο της δημοφιλούς Καγκελαρίου θέλουν να δουν … τον παλαιό της, δηλ. το SPD.

  Η «φιλική» προς την Angela Merkel εφημερίδα διατύπωσε το ερώτημα της δημοσκόπησης ως εξής: Ποιο κόμμα θα προτιμούσατε ως παρτενέρ του CDU/CSU στην εξουσία; 38% των ερωτηθέντων δήλωσαν τους Σοσιαλδημοκράτες του SPD, 30% τους Ελεύθερους Δημοκράτες του FDP, ενώ μόλις 18% θέλει να δει τους Πρασίνους να επιστρέφουν μετά από χρόνια στην εξουσία.

  Η απόσταση που φαίνεται να παίρνουν οι οπαδοί του CDU/CSU από το FDP παρά την ιδεολογική τους συγγένεια ίσως μπορεί να ερμηνευθεί και από την πίκρα που νιώθουν από τα άσχημα αποτελέσματα της συμμαχίας τους στην Κάτω Σαξονία. Εκεί όπου φημολογείται ότι δανείσθηκαν ψήφοι προς τον ασθενέστερο εταίρο, ώστε να γίνει δυνατή η συνέχιση της συγκυβέρνησής τους στον κρατίδιο.

  Η αποτυχία αυτού του εγχειρήματος τονίζεται και από την Υπουργό Εργασίας Ursula von der Leyen (CDU), η οποία, μιλώντας στο περιοδικό «Der Spiegel», ζητάει την χάραξη σαφών διαχωριστικών γραμμών ανάμεσα στο κόμμα της και το FDP: «Οι εκλογές στην Κάτω Σαξονία έδειξαν ότι το αστικό στρατόπεδο λειτουργεί ως συγκοινωνούντα δοχεία. Το μόνο που κάναμε ήταν να ανταλλάξουμε ψήφους. Αυτό δεν είναι αρκετό», είπε με νόημα.

  Αυτή η «αυτοάμυνα» του CDU/CSU αναμένεται να καταστήσει ακόμα πιο δυσχερή την είσοδο του FDP στο επόμενο κοινοβούλιο, αν συνυπολογίσει κανείς και τις θλιβερές του επιδόσεις στις δημοσκοπήσεις, αλλά και το ερωτικό «σκάνδαλο» του νέου του επικεφαλής για τις ομοσπονδιακές εκλογές, Rainer Brüderle, με την δημοσιογράφο που τον καταγγέλλει για σεξισμό.

  Όλα αυτά, όπως προκύπτει και από τη νέα αυτή δημοσκόπηση καθώς και από τις παλαιότερες, σηματοδοτούν την επιθυμία των Γερμανών για μια αναβίωση του «Μεγάλου Συνασπισμού», δηλ. την συγκατοίκηση και συνεργασία των μεγαλύτερων πολιτικών κομμάτων στην εξουσία της χώρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.