ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ενισχύονται οι φήμες για επερχόμενο τετ α τετ Ντ.Τραμπ- Χ.Ροχανί

Ενισχύονται οι φήμες για επερχόμενο τετ α τετ Ντ.Τραμπ- Χ.Ροχανί

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε χθες Πέμπτη ότι το Ιράν θέλει να υπάρξει συνάντηση μεταξύ αξιωματούχων των δύο κρατών, συνεχίζοντας να δίνει τροφή στη σεναριολογία περί ενδεχόμενου τετ-α-τετ με τον ιρανό ομόλογό του Χασάν Ροχανί στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

«Μπορώ να πω ότι το Ιράν θέλει μια συνάντηση», είπε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους στους κήπους του Λευκού Οίκου, χωρίς να δώσει καμία άλλη λεπτομέρεια.

Ερωτηθείς προχθές Τετάρτη για το ενδεχόμενο να υπάρξει άρση κάποιων από τις κυρώσεις που επιβάλλει η κυβέρνησή του στην Τεχεράνη ώστε να υπάρξει τέτοια συνάντηση, ο ένοικος του Λευκού Οίκου άφησε να πλανώνται αμφιβολίες. «Θεωρώ ότι το Ιράν έχει τεράστιες δυνατότητες», είπε.

«Ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να κλείσουμε συμφωνία (…). Θεωρώ ότι εάν θελήσουν να καταλήξουμε [σε συμφωνία], δεν θα ξαναβρεθούν ποτέ σε τέτοια θέση», πρόσθεσε, αναφερόμενος στις «τεράστιες οικονομικές δυσκολίες» της Ισλαμικής Δημοκρατίας, που αντιμετωπίζει ολοένα πιο σφιχτό οικονομικό κλοιό αφότου οι ΗΠΑ αποσύρθηκαν από τη διεθνή συμφωνία για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας του Ιράν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες δεν έχει πάψει να ανεβαίνει έκτοτε, με αρκετούς να εκφράζουν φόβους περί ξεσπάσματος νέου πολέμου στην περιοχή του Κόλπου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.