ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τ. Πάιατ: «Ταυτόσημη η θέση της Ελλάδας με ΕΕ και ΗΠΑ»

Τ. Πάιατ: «Ταυτόσημη η θέση της Ελλάδας με ΕΕ και ΗΠΑ»

O Τζέφρι Πάιατ επέκρινε και πάλι τη στάση της Τουρκίας αναφορικά με το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε με τη Λιβύη και στάθηκε στο ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στο Αιγαίο.

Ο Αμερικανός πρέσβης, μιλώντας στην ψηφιακή εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, σχολίασε: «Ο γεωπολιτικός ρόλος της Ελλάδας ως πυλώνας σταθερότητας και συνεργασίας, αλλά και ως παράγοντας αποτρεπτικής ισχύος στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Έχουμε μιλήσει πολύ καθαρά, τόσο δημόσια όσο και ιδιωτικά, για τον αποσταθεροποιητικό χαρακτήρα ορισμένων ενεργειών, στις οποίες έχει προβεί η Τουρκία, ιδίως σε ό,τι αφορά στον προκλητικό χαρακτήρα του μνημονίου συνεργασίας που υπογράφηκε με τη Λιβύη, και επιθυμούμε όλα τα μέρη να επικεντρωθούν στο διάλογο και να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που υπάρχουν για να θέσουν έναν θετικό τόνο, καθώς και να αναγνωρίσουν βασικές αρχές του διεθνούς δικαίου».

Πρόσθεσε, επίσης, ότι η θέση της Ελλάδας αναφορικά με την υφαλοκρηπίδα των νησιών του Αιγαίου ταυτίζεται με αυτή των ΗΠΑ και της ΕΕ. «Η Ελλάδα είναι πράγματι ένας πυλώνας σταθερότητας, ένας αξιόπιστος σύμμαχος στο ΝΑΤΟ που μοιράζεται τις ίδιες αξίες», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Συνεχίζοντας, πρόσθεσε: «Μια ισχυρότερη και πιο ασφαλής Ελλάδα εξυπηρετεί πραγματικά τα συμφέροντα της Αμερικής. Στην Ελλάδα βλέπουμε έναν σύμμαχο με ισχυρή σύγκλιση συμφερόντων με τις ΗΠΑ, είτε αυτά έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη ενεργειακών πρότζεκτ στην Ανατολική Μεσόγειο είτε ως μοχλός σταθερότητας και συνεργασίας ή σε ό,τι αφορά στη συνεργασία με χώρες, όπως η Βόρεια Μακεδονία, για να προχωρήσει ως μέλος του ΝΑΤΟ και ελπίζουμε και ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Αμερικανός στάθηκε, ακόμα, στο γεγονός ότι οι ΗΠΑ έχουν επενδύσει πολλά στις σχέσεις Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ, «γεγονός που αποτελεί εκδήλωση της προσπάθειας της Ουάσιγκτον και της πρεσβείας μας να δει πιο συστηματικά την Ανατολική Μεσόγειο ως ένα ενοποιημένο στρατηγικό μέρος».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.