Αμερικανικές εκλογές 2020: 59 εκατ. πολίτες ήδη έχουν ψηφίσει

Αμερικανικές εκλογές 2020: 59 εκατ. πολίτες ήδη έχουν ψηφίσει

Σύμφωνα με τα δεδομένα του US Elections Project, 59 εκατομμύρια πολίτες έχουν είτε πάει στις κάλπες για να ψηφίσουν, είτε ψήφισαν με επιστολική ψήφο, οκτώ ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής των αμερικανικών εκλογών.

Σε αρκετές Πολιτείες έχει ξεκινήσει η διαδικασία πρόωρης ψηφοφορίας και το κέντρο μελετών του πανεπιστημίου της Φλόριντα, έχει ανακοινώσει πως 59 εκατ. άνθρωποι έκαναν χρήση του εκλογικού τους δικαιώματος και ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά παραμονές των εκλογών. Είναι χαρακτηριστικό πως το 2016 είχαν συμμετάσχει στη διαδικασία εκ των προτέρων 57 εκατομμύρια Αμερικανοί.

Τραμπ και κορωνοϊός στέλνουν τους Αμερικανούς πρόωρα στην κάλπη

Ανήσυχοι εξαιτίας της επιμονής της πανδημίας του κορωνοϊού ή κινητοποιημένοι από τα διακυβεύματα της σύγκρουσης του Ντόναλντ Τραμπ με τον Τζο Μπάιντεν, οι Αμερικανοί έσπευσαν να ψηφίσουν εκ των προτέρων κατά δεκάδες εκατομμύρια.

​Ως τώρα οι Δημοκρατικοί, που ενεθάρρυναν πολύ φέτος την ψηφοφορία εκ των προτέρων, βρίσκονται μπροστά, αλλά μένει να φανεί το κατά πόσον αυτό προοιωνίζεται το τελικό αποτέλεσμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την πλευρά τους, ο Τραμπ και οι Ρεπουμπλικάνοι ερίζουν ότι η συμμετοχή στην ψηφοφορία επιστολικά εγείρει κίνδυνο νοθείας και ότι περιμένουν πως πολλοί Ρεπουμπλικάνοι θα πάνε να ψηφίσουν την ημέρα των εκλογών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.