ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ανησυχία στην Γαλλία από το μποϊκοτάζ του Ρ.Τ.Ερντογάν: Απλώνεται στον ισλαμικό κόσμο η σύσταση του Τούρκου προέδρου

Ανησυχία στην Γαλλία από το μποϊκοτάζ του Ρ.Τ.Ερντογάν: Απλώνεται στον ισλαμικό κόσμο η σύσταση του Τούρκου προέδρου

Το κάλεσμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για μποϊκοτάζ στα γαλλικά προϊόντα βρήκε ανταπόκριση στον ισλαμικό κόσμο καθώς πολίτες χωρών όπως η Ιορδανία, Κουβέιτ, Σαουδική Αραβία και Κατάρ απαιτούν να κατέβουν από τα ράφια των σούπερ μάρκετ τα γαλλικά προϊόντα, με πολλές αλυσίδες να ανταποκρίνονται θετικά στο αίτημα.

Αυτό έχει δημιουργήσει νευρικότητα στο Παρίσι που κάλεσε τις κυβερνήσεις των εμπλεκόμενων χωρών να «σταματήσουν» να καλούν για μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων και για διαδηλώσεις, ένα κάλεσμα που προέρχεται από μια «ακραία μειοψηφία», ζητώντας επίσης να «εγγυηθούν την ασφάλεια» των Γάλλων που ζουν στο έδαφός τους.

«Το κάλεσμα σε μποϊκοτάζ είναι χωρίς κανένα αντικείμενο και πρέπει να σταματήσει αμέσως, όπως όλες οι επιθέσεις εναντίον της χώρας μας, τις οποίες ενορχηστρώνει μια ακραία μειοψηφία», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ένα δελτίο Τύπου.

Το γαλλικό ΥΠΕΞ εκφράζει τη λύπη του, καθώς «σε πολλές χώρες της Μέσης Ανατολής διατυπώνονται τις τελευταίες ημέρες εκκλήσεις για μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων, ιδίως του αγροδιατροφικού τομέα, όπως και γενικότερα κάλεσμα για διαδηλώσεις εναντίον της Γαλλίας, υπό όρους σε ορισμένες περιπτώσεις μίσους, όπως κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

https://twitter.com/nasseratta5/status/1320703052224045057?s=20

Αυτές οι εκκλήσεις «αλλοιώνουν τις θέσεις που υπερασπίζεται η Γαλλία υπέρ της ελευθερίας της συνείδησης, της ελευθερίας της έκφρασης, της ελευθερίας της θρησκείας και της άρνησης κάθε έκκλησης στο μίσος», επισημαίνει το υπουργείο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για το Παρίσι, επιπλέον, αυτές οι ενέργειες «εργαλειοποιούν» για πολιτικούς σκοπούς τις δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στις 2 Οκτωβρίου, κατά την παρουσίαση ενός νομοσχεδίου για τον «ισλαμικό αυτονομισμό», και την περασμένη εβδομάδα, στον φόρο τιμής στον καθηγητή Σαμιέλ Πατί, ο οποίος δολοφονήθηκε στις 16 Οκτωβρίου από τον Ρωσοτσετσένο ισλαμιστή ηλικίας 18 ετών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.