ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οι Δημοκρατικοί επέλεξαν τη Νάνσι Πελόζι για την προεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων

Οι Δημοκρατικοί επέλεξαν τη Νάνσι Πελόζι για την προεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων

Την 80χρονη Νάνσι Πελόζι επέλεξαν εκ νέου οι Δημοκρατικοί για την προεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Χωρίς αντίπαλο, η Πελόζι προτάθηκε ως υποψήφια από τους Δημοκρατικούς βουλευτές της κάτω βουλής του αμερικανικού Κογκρέσου, κατά τη διάρκεια μιας ψηφιακής εκλογής, της πρώτης του είδους λόγω της πανδημίας Covid-19.

Η Πελόζι δήλωσε πως νιώθει «μεγάλη τιμή» καθώς αποδέχθηκε την υποψηφιότητά της και υποσχέθηκε να ενεργήσει για να βοηθήσει στο να «εξολοθρευθεί» ο ιός.

Οι προκλήσεις του επόμενου αμερικανικού Κογκρέσου, του 117ου, αφορούν «τη δικαιοσύνη της οικονομίας μας, του δικαστικού συστήματός μας», «του περιβάλλοντός μας» και «του συστήματος υγείας μας», συμπλήρωσε η ίδια.

Οι 435 έδρες της Βουλής των Αντιπροσώπων ανανεώθηκαν στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου. Οι Δημοκρατικοί, που ήθελαν να διευρύνουν την πλειοψηφία τους των 232 εδρών που κατείχαν (έναντι 197 για τους Ρεπουμπλικάνους), έχασαν αντιθέτως τουλάχιστον 10 έδρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ψηφοφορία της ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων για την προεδρία θα διεξαχθεί τον Ιανουάριο και η Νάνσι Πελόζι αναμένεται να παραμείνει επικεφαλής του σώματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.