ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΗΠΑ: Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας ξεκινά περιοδεία σε Ισραήλ, Γερμανία, αρχηγείο του NATO και Βρετανία

ΗΠΑ: Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας ξεκινά περιοδεία σε Ισραήλ, Γερμανία, αρχηγείο του NATO και Βρετανία

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, ο Λόιντ Όστιν, θα αρχίσει το Σάββατο διεθνή περιοδεία στο πλαίσιο της οποίας θα επισκεφθεί το Ισραήλ, τη Γερμανία, το αρχηγείο του Οργανισμού του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού στο Βέλγιο και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο κ. Όστιν «θα συναντηθεί με τους ομολόγους του και άλλους ανώτερους αξιωματούχους» προκειμένου να συζητήσει «διεθνείς σχέσεις στο πεδίο της άμυνας» να ενισχύσει τη «δέσμευση των ΗΠΑ στην αποτροπή και στην άμυνα, το μοίρασμα των βαρών» και την ενίσχυση της ανθεκτικότητας «της διατλαντικής ασφάλειας», διευκρινίζει το δελτίο Τύπου που έδωσαν στη δημοσιότητα οι υπηρεσίες του.

Ο κ. Όστιν, ο οποίος θα γίνει ο πλέον υψηλόβαθμος αξιωματούχος της κυβέρνησης του Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν που θα επισκεφθεί το Ισραήλ ως αυτό το στάδιο, σχεδιάζεται να συναντηθεί τόσο με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου όσο και με τον υπουργό Άμυνας Μπένι Γκαντς για να συζητηθούν «κοινές προτεραιότητες» και να επαναβεβαιωθεί η δέσμευση της Ουάσινγκτον στη διατήρηση της ισραηλινής στρατιωτικής υπεροχής έναντι των γειτονικών κρατών της περιοχής.

Η αναγγελία του ταξιδιού αυτού έγινε με φόντο την αυξανόμενη ένταση ανάμεσα στο Ισραήλ και το Ιράν, την ώρα που η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν διαπραγματεύεται την επάνοδο των ΗΠΑ και της Ισλαμικής Δημοκρατίας στην πλήρη τήρηση της διεθνούς συμφωνίας για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας της Τεχεράνης.

Ενώ στην Ευρώπη, η Ρωσία κατηγορείται πως συγκεντρώνει στρατεύματα στα σύνορα με την Ουκρανία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεν υπήρχαν ποτέ τόσα πολλά ρωσικά στρατεύματα στα σύνορα με την Ουκρανία μετά το 2014, σημείωσε χθες Πέμπτη η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, η Τζεν Ψάκι, προσθέτοντας πως ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν «ανησυχεί» ολοένα περισσότερο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.