ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αμετανόητος ο Μ.Ντράγκι για τον Ρ.Τ.Ερντογάν – Δεν ανακαλεί τον χαρακτηρισμό «δικτάτορας»

Αμετανόητος ο Μ.Ντράγκι για τον Ρ.Τ.Ερντογάν – Δεν ανακαλεί τον χαρακτηρισμό «δικτάτορας»

Ο Μάριο Ντράγκι αρνήθηκε να πάρει πίσω τον χαρακτηρισμό «δικτάτορας» που απέδωσε προ ημερών στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφέρει η τουρκική υπηρεσία του BBC, επικαλούμενη δημοσιεύματα ιταλικών εφημερίδων.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός είχε επιτεθεί στον απόηχο του sofagate στον Τούρκο πρόεδρο στις 8 Απριλίου κατηγορώντας τον ότι ταπείνωσε την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κατά την επίσκεψή της μαζί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ στην Άγκυρα, κι ότι είναι σημαντικό να είναι κανείς ειλικρινής με τους «δικτάτορες», προκαλώντας την οργή της τουρκικής ηγεσίας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το BBC Turkce ο πρώην πρέσβης της Ιταλίας στην Άγκυρα, Λουίτζι Ματιόλο, απηύθυνε έκκληση στον Ντράγκι να ανακαλέσει τον χαρακτηρισμό, αλλά εκείνος «το απέρριψε αμέσως λέγοντας ‘δεν διορθώνω τίποτα’».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μία εβδομάδα μετά τα πυρά του Ντράγκι, στα πρώτα δημόσια σχόλιά του για το θέμα ο Ερντογάν απάντησε προχθές στον Ιταλό πρωθυπουργό χαρακτηρίζοντας «απολύτως αναιδείς και χυδαίες» τις δηλώσεις του, που έβλαψαν τις ιταλο-τουρκικές σχέσεις και υποστήριξε ότι δεδομένου ότι ο Ντράγκι δεν έχει εκλεγεί στο πόσο του, στερείται της δημοκρατικής νομιμότητας να του ασκεί τέτοια κριτική.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.