Η Κίνα δε συμφωνεί με τα ρωσικά δημοψηφίσματα στην Ουκρανία

«Υπέρ της εδαφικής ακεραιότητας των χωρών»

Η Κίνα δε συμφωνεί με τα ρωσικά δημοψηφίσματα στην Ουκρανία

Η Κίνα δε συμφωνεί με τη Ρωσία όσον αφορά τα δημοψηφίσματα.

Η Κίνα πάντα υποστήριζε τον σεβασμό της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας όλων των χωρών και καλεί όλα τα μέρη που εμπλέκονται στη σύγκρουση στην Ουκρανία να επιλύσουν με σωστό τρόπο τις διαφορές μέσω διαλόγου και διαβουλεύσεων, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Γουάνγκ Γουενμπίν σε σχετική ενημέρωση την Παρασκευή.

Νωρίτερα, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας εξέφρασε την ανησυχία του για τα σχέδια διεξαγωγής δημοψηφισμάτων στο Ντονμπάς, στη Χερσώνα και στη Ζαπορίζια.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «κάθε προσάρτηση εδάφους ενός κράτους από ένα άλλο κράτος ως αποτέλεσμα της απειλής χρήσης βίας αποτελεί παραβίαση του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και του διεθνούς δικαίου».

«Έχουμε επανειλημμένα διευκρινίσει τη θέση της Κίνας για το ουκρανικό ζήτημα. Υποστηρίζουμε πάντα την ανάγκη σεβασμού της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας όλων των χωρών, την τήρηση των βασικών σκοπών και αρχών του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, τη σοβαρή αντιμετώπιση των ανησυχιών κάθε χώρας στον τομέα της ασφάλειας, καθώς και την υποστήριξη όλων των προσπαθειών που συμβάλλουν στην ειρηνική επίλυση της κρίσης», δήλωσε ο Κινέζος διπλωμάτης όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημείωσε ότι «η Κίνα καλεί όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να επιλύσουν σωστά τις διαφορές μέσω διαλόγου και διαβουλεύσεων και είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με τη διεθνή κοινότητα για να συνεχίσει να διαδραματίζει εποικοδομητικό ρόλο συμβάλλοντας στην αποκλιμάκωση της κατάστασης».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.