ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Ιράν προς ΗΠΑ: «Τα αντίποινα κατά του Ισραήλ ολοκληρώθηκαν εκτός εάν οι Ισραηλινοί δώσουν συνέχεια» (upd)

Όλα θα εξαρτηθούν από τις επόμενες κινήσεις του Ισραήλ

Ιράν προς ΗΠΑ: «Τα αντίποινα κατά του Ισραήλ ολοκληρώθηκαν εκτός εάν οι Ισραηλινοί δώσουν συνέχεια» (upd)

(Ανανέωση από αρχική δημοσίευση: 06: 20): Το Ιράν έστειλε ιδιωτικό μήνυμα στις Ηνωμένες Πολιτείες σύμφωνα με υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος των ΗΠΑ, ανακοινώνοντας ότι τα αντίποινα κατά του Ισραήλ ολοκληρώθηκαν.

Αργά το Σάββατο, η Τεχεράνη είχε προχωρήσει σε δημόσια τοποθέτηση ότι η επίθεσή της ήταν μια απάντηση στο δολοφονικό χτύπημα του Ισραήλ στο ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό και «το θέμα μπορεί να θεωρηθεί ότι έχει ολοκληρωθεί».

Ωστόσο, ο Πρόεδρος Εμπραχίμ Ραΐσι ξεκαθάρισε ότι οποιαδήποτε «νέα επίθεση κατά των συμφερόντων του ιρανικού έθνους θα αντιμετωπιστεί με μια πιο βαριά απάντηση», σύμφωνα με το κρατικό ειδησεογραφικό κανάλι του Ιράν IRIB.

Στο μεταξύ η πολύωρη συνεδρίαση του ισραηλινού πολεμικού υπουργικού συμβουλίου το βράδυ της Κυριακής ολοκληρώθηκε χωρίς συγκεκριμένη απόφαση για το πώς θα απαντήσει το Ισραήλ στην επίθεση με πυραύλους και drone του Ιράν.

Αυτό που σίγουρα έχει αποφασιστεί είναι ότι θα υπάρξει επιθετική απάντηση. Σε χρόνο και εύρος που θα επιλέξουν οι ισραηλινοί αναλόγως με το τι τους συμφέρει.

Το υπουργικό συμβούλιο είναι αποφασισμένο να ανταποκριθεί – αλλά δεν έχει αποφασίσει ακόμη για το χρονοδιάγραμμα και το εύρος, δήλωσε Ισραηλινός αξιωματούχος σημειώνοντας ότι ο στρατός έχει αναλάβει να βρει πρόσθετες επιλογές.

Ωστόσο ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης Μπάιντεν δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ένας Ισραηλινός αξιωματούχος είπε στις Ηνωμένες Πολιτείες ότι δεν επιδιώκουν να κλιμακώσουν την κατάσταση με το Ιράν.

Οι Ισραηλινοί υπουργοί Μπένι Γκαντζ και Γκάντι Άιζενκοτ υποστήριξαν την άμεση δράση, αλλά η τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, οδήγησε σε απόφαση να καθυστερήσει η απάντηση.

Το Ισραήλ αποφάσισε να άρει τους περιορισμούς στις μεγάλες συγκεντρώσεις και να ανοίξει ξανά τα σχολεία τη Δευτέρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την ίδια ώρα το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ δεν έχει εντοπίσει καμία «συγκεκριμένη ή αξιόπιστη απειλή» για τις ΗΠΑ από τότε που το Ιράν επιτέθηκε στο Ισραήλ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.