Ρωσία: H μερική επιστράτευση αφορά μόνο το 1,2% των εφέδρων της χώρας

Η Ρωσία θα επιστρατεύσει περίπου 300.000 άνδρες για τη σύγκρουση στην Ουκρανία από τα 25.000.000 εφέδρους που διαθέτει

Ρωσία: H μερική επιστράτευση αφορά μόνο το 1,2% των εφέδρων της χώρας

Σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ ξεκαθάρισε ότι η μερική επιστράτευση αφορά μόνο το 1.2% των εφέδρων της χώρας και θα στρατευθούν 300.000 σε σύνολο 25.000.000 εφέδρων.

Ερωτηθείς αν η Ρωσία θα κλείσει τα σύνορά της για αυτούς που υπόκεινται σε επιστράτευση, ο Ντ.Πεσκόφ σημείωσε ότι «Δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτήν την ερώτηση (…) Υπάρχουν διατάξεις γι’ αυτό στους ισχύοντες νόμους».

Παράλληλα, ο Ντ.Πεσκόφ, ανέφερε ότι η ρωσική κυβέρνηση θα καθορίσει σύντομα σε ποιους πολίτες θα επιτρέπεται να ζητήσουν αναβολή κατά την μερική επιστράτευση.

Φοιτητές, γονείς παιδιών και μη έχοντες στρατιωτική προϋπηρεσία, θα εξαιρεθούν εντελώς.

Το Κρεμλίνο έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι δε θα στείλει κληρωτούς, δηλαδή νεαρούς άνδρες που υπηρετούν υποχρεωτική 12μηνη θητεία στις ένοπλες δυνάμεις, στην Ουκρανία.

Σημειώνεται ότι ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, κήρυξε μερική επιστράτευση σε διάγγελμά του, ενώ δήλωσε πως οι κάτοικοι του Ντόνμπας έχουν δικαίωμα να επιλέξουν το μέλλον τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.