ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Ρήξη Ρώμης-Βρυξελλών: Απορρίφθηκε ο ιταλικός προϋπολογισμός – Τ.Κόντι: «Δεν αλλάζει – Είμαστε έτοιμοι για όλα»

Ρήξη Ρώμης-Βρυξελλών: Απορρίφθηκε ο ιταλικός προϋπολογισμός – Τ.Κόντι: «Δεν αλλάζει – Είμαστε έτοιμοι για όλα»

Η Κομισιόν απέρριψε το προσχέδιο του ιταλικού προϋπολογισμού, καλώντας τη Ρώμη να επανακαταθέσει βελτιωμένη πρόταση εντός τριών εβδομάδων, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο AGI, κάτι που δεν πρόκειται να συμβεί, όπως δήλωσε σε απάντησή της η ιταλική κυβέρνησης.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία, που η Κομισιόν απορρίπτει τον προϋπολογισμό μίας χώρας-μέλους της ΕΕ.

Ο ίδιος ο Ιταλός πρωθυπουργός με την τρομακτική δημοφιλία (ο δημοφιλέστερος επικεφαλής κυβέρνησης στην ΕΕ) Τζουζέπε Κόντε, δήλωσε στο πρακτορείο Bloomberg σε απάντηση των Βρυξελλών ότι «Ούτε υπάρχει, ούτε θα υπάρξει «Plan B» όσον αφορά στον προϋπολογισμό του 2019. Αυτός είναι ο ιταλικός προϋπολογισμός και δεν θα υπάρξει άλλος. Ούτε είναι αποδεκτές παρεμβάσεις στη βάση του προϋπολογισμού. Αυτό ας το γνωρίζουν οι Βρυξέλλες και είμαστε έτοιμοι για όλα»!

Επίσης ο επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων και αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης, Λουίτζι Ντι Μάιο, δήλωσε ότι «Η Ρώμη γνωρίζει πολύ καλά πως η απόρριψη του προϋπολογισμού θα συνέβαινε κι έτσι δεν χρειαζόταν να περιμένει την επίσημη απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ξέρουμε ότι είμαστε το τελευταίο φράγμα για την προστασία των κοινωνικών δικαιωμάτων των Ιταλών. Και για τον λόγο αυτό δεν θα σας απογοητεύσουμε. Ξέρουμε ότι αν παραδοθούμε, θα γυρίσουν άμεσα οι “ειδήμονες” που τάσσονται υπέρ των τραπεζών και της λιτότητας.

Και για τον λόγο αυτό δεν θα παραδοθούμε. Ξέρουμε ότι ακολουθούμε τον σωστό δρόμο. Και για τον λόγο αυτό δεν θα σταματήσουμε».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος τόνισε ότι «Η κυβέρνηση θα ακούσει όλες τις πλευρές, αλλά δεν πρόκειται να υποχωρήσει».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, μετά τις σταθερές θέσεις της Ρώμης απάντησε ότι «Δεν θέλει τα πράγματα με την Ιταλία να οδηγηθούν στα άκρα. Θα επιδιώξω συνεννόηση»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.