ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Άνοδος της δεξιάς στην Ευρώπη – Αυτό είναι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών στην Φινλανδία

Άνοδος της δεξιάς στην Ευρώπη – Αυτό είναι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών στην Φινλανδία

Το συντηρητικό Κόμμα Εθνικού Συνασπισμού (ΚΟΚ), είναι ο νικητής των ευρωεκλογών στην Φινλανδία.

Συγκέντρωσε το 20,8% των ψήφων εκλέγοντας τρεις ευρωβουλευτές στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, όπως ανακοινώθηκε από το Φινλανδικό υπουργείο Εσωτερικών.

Δεύτερο κόμμα, αναδείχθηκαν οι οικολόγοι της Πράσινης Ένωσης με 16% και ακολουθούν οι Φινλανδοί Σοσιαλδημοκράτες με 14,6%. Και τα δύο κόμματα καταλαμβάνουν από δυο έδρες στη νέα ευρωβουλή.

Στις βουλευτικές εκλογές που έγιναν στην Φινλανδία στις 14 Απριλίου, ο Εθνικός Συνασπισμός είχε αναδειχθεί τρίτο κόμμα με ποσοστό 17%. Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαφορά ήταν οριακή τόσο με τους Σοσιαλδημοκράτες (17,7%) που αναδείχθηκαν πρώτοι, όσο και με το εθνικιστικό κόμμα των Φινλανδών (17,5).

Ο Εθνικός Συνασπισμός, ιδρύθηκε το 1918, όταν ενώθηκαν το παλαιό Φινλαδικό Κόμμα και το Κόμμα Νέων. Τη δεκαετία του ’20, το ΚΟΚ είχε ως κύριο στόχο του να αποτρέψει την εξάπλωση της κομμουνιστικής ιδεολογίας στην Φινλανδία. Ωστόσο, το κόμμα υπέστη επανειλημμένους μετασχηματισμούς και αλλαγές και μετακινήθηκε προς τον συντηρητισμό.

Πρόκειται για ένα κεντροδεξιό, φιλελεύθερο συντηρητικό κόμμα, που υπερασπίζεται τις εθνικές παραδόσεις, την γλώσσα και την φινλανδική κουλτούρα. Μεταξύ άλλων, έχει στην προμετωπίδα του, την αρχή παιδεία για όλους, ισότητα των φίλων και ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος. Ηγέτης του κόμματος, είναι ο Πέτερι Όρπο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη και ολοκληρώθηκαν χθες Κυριακή στα 28 κράτη μέλη της ΕΕ. Η Φιλανδία καταλαμβάνει ως χώρα 13 από τις συνολικά 751 έδρες του ευρωκοινοβουλίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.