ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Οι 27 στις Βρυξέλλες για τον προϋπολογισμό 2014-2021 της ΕΕ

Οι 27 στις Βρυξέλλες για τον προϋπολογισμό 2014-2021 της ΕΕ

Στις Βρυξέλλες επιστρέφουν σήμερα οι 27 ηγέτες προκειμένου να αποφασίσουν για τον προϋπολογισμό της ΕΕ. Με την έκθεση της συμβουλευτικής Roland Berger, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς συναντάται με τους Ευρωπαίους ηγέτες, για να αποφασίσουν (ή θα αποτύχουν να αποφασίσουν) το ύψος και την κατανομή των κονδυλίων του προϋπολογισμού της ΕΕ για την περίοδο 2014-2021.

Ένα μικρό κράτος-μέλος της Ε.Ε. πάει καλά προετοιμασμένο να παλέψει, αναφέρει άρθρο της Wall Street Journal Online.

Στην έκθεση αυτή υπολογίζεται πόσο θα μπορούσε να στοιχίσει σε ανάπτυξη και θέσεις απασχόλησης η μείωση της χρηματοδότησης της Ε.Ε. προς την Ελλάδα την επόμενη επταετία.

Ο κ. Σαμαράς έχει προειδοποιήσει πως λόγω του τρόπου που υπολογίζεται η κατανομή της χρηματοδότησης της Ε.Ε., η Ελλάδα πρόκειται να χάσει περίπου το 30% της χρηματοδότησής της σε σχέση με την προηγούμενη επταετία. H Ελλάδα έλαβε 20,4 δισ. ευρώ για την περίοδο 2007-2013, αλλά όπως εξελίσσονται τώρα οι συζητήσεις για τον προϋπολογισμό, εκτιμάται ότι θα λάβει μόλις περίπου 14 δισ. ευρώ από το νέο γύρο χρηματοδότησης.

Όπως επισημαίνεται στη WSJ, κάθε ευρώ που επενδύεται στην Ελλάδα μέσω του ταμείου συνοχής ή άλλων αναπτυξιακών προγραμμάτων θα παράγει 1,45 έως 2 ευρώ οικονομικής παραγωγής, γεγονός που εξαρτάται και από το αν η ελληνική οικονομία θα αρχίσει να αναπτύσσεται και πάλι, όπως αναμένεται.

Αν η χώρα δεν ανακάμψει όπως αναμένεται τα προσεχή έτη, η επίσημη χρηματοδότηση από την Ε.Ε. θα έχει στην πραγματικότητα μεγαλύτερο αντίκτυπο, επισημαίνει η έκθεση.

Ο πρώτος γύρος των διαπραγματεύσεων έληξε τον Νοέμβριο χωρίς συμφωνία.

“Πρόθεσή μας είναι να συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις από εκεί που σταμάτησαν την τελευταία φορά” είπε ο αξιωματούχος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.