ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κομισιόν: «Ο Ρ.Τ.Ερντογάν κάθε μέρα κάτι λέει – Να δείξει με πράξεις τις προθέσεις της η Τουρκία»

Κομισιόν: «Ο Ρ.Τ.Ερντογάν κάθε μέρα κάτι λέει – Να δείξει με πράξεις τις προθέσεις της η Τουρκία»

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Πίτερ Στάνο, υποστήριξε ότι η ΕΕ είναι ενημερωμένη για το περιστατικό άρνησης ελέγχου τουρκικού πλοίου από γερμανική φρεγάτα στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ειρήνη».

Ο Πίτερ Στάνο, σημείωσε ότι τα πλοία έχουν δικαίωμα άρνησης ελέγχου και σε αυτές τις περιπτώσεις τα πλοία της επιχείρησης αναφέρουν το περιστατικό στον ΟΗΕ, όπου βρίσκεται και το κέντρο της επιχείρησης «Ειρήνη».

Ο ίδιος, κληθείς να τοποθετηθεί επί των δηλώσεων Ερντογάν το Σαββατοκύριακο, αλλά και να σχολιάσει τα αποτελέσματα της επίσκεψης Καλίν στις Βρυξέλλες την Παρασκευή, τόνισε ότι οι 27 και τα συμπεράσματα της Συνόδου ήταν απόλυτα ξεκάθαρα και το ίδιο ισχύει για τις προσδοκίες της ΕΕ: αποκλιμάκωση την Ανατολική Μεσόγειο με πράξεις.

Ο Πίτερ Στάνο σημείωσε για τις δηλώσεις Ερντογάν ότι «κάθε μέρα λέει και από κάτι», εξηγώντας ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν θα προβεί σε κυλιόμενο σχολιασμό αυτών των δηλώσεων. Επανέλαβε ότι οι προσδοκίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι και γνωστές και ξεκάθαρες.

Σε σχέση με την επίσκεψη Καλίν, ο Πίτερ Στάνο ανακοίνωσε ότι πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενωσης επεσήμανε στον εκπρόσωπο του Ερντογάν τις προσδοκίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και το αίτημα των 27 για αποκλιμάκωση. Ο ίδιος παρέπεμψε στις δηλώσεις του Υπάτου Εκπροσώπου, εξηγώντας ότι με τις πράξεις της η Τουρκία «διευρύνει το χάσμα με την Ευρωπαϊκή Ενωση», επισημαίνοντας ότι είναι κρίσιμο η Τουρκία να δείξει τις προθέσεις της με πράξεις ως τη Σύνοδο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σχετικά με το ρόλο της Τουρκίας τόνισε ότι η Άγκυρα οφείλει να δείξει με πράξεις τις προθέσεις της το διάστημα μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής της 10ης και 11ης Δεκεμβρίου όπου οι ηγέτες της ΕΕ θα αξιολογήσεις την ως τώρα κατάσταση και θα κρίνουν αν μπορεί να προχωρήσει μια θετική ατζέντα ή να ληφθούν μέτρα ή θα πρέπει να ληφθούν μέτρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.