ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Γερμανία: Επιθέσεις μίσους και απειλές από εθισμένους στις απαγορεύσεις κατά του σατιρικού κινήματος «κλείστε τα όλα»

Γερμανία: Επιθέσεις μίσους και απειλές από εθισμένους στις απαγορεύσεις κατά του σατιρικού κινήματος «κλείστε τα όλα»

Καμπάνια σάτιρας των απαγορευτικών μέτρων στην οποία συμμετέχουν διάσημοι Γερμανοί ηθοποιοί έχει συγκεντ5ρώσει πυρά μίσους και εχθροπάθειας όσων υπερασπίζονται τις πολιτικές των lockdown.

Η καμπάνια, υπό τον τίτλο – hashtag #allesdichtmachen («κλείστε τα όλα») υιοθετήθηκε από το κίνημα κατά των απαγορεύσεων και τώρα οι πρωταγωνιστές της δέχονται επιθέσεις μίσους, ακόμη και απειλές, αναφέρει το ΑΠΕ.

Η καμπάνια, η οποία ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, περιλαμβάνει περίπου 50 βίντεο, στα οποία οι ηθοποιοί σχολιάζουν με σατιρική διάθεση το «φρένο έκτακτης ανάγκης» που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα και προβλέπει αυστηρά μέτρα περιορισμού όταν ο αριθμός των κρουσμάτων ξεπερνά κάποιο όριο.

Σύμφωνα με τους ίδιους τους ηθοποιούς που συμμετέχουν, τα σχόλια θα πρέπει να εκληφθούν σαφώς ως διάθεση σάτιρας, ωστόσο η καμπάνια έχει προκαλέσει άφθονες επιθέσεις μίσους από τους εθισμένους στις απαγορεύσεις.

Ένας εκ των κεντρικών προσώπων της καμπάνιας είναι ο Ούλριχ Τουκούρ, πρωταγωνιστής μιας από τις πιο γνωστές σειρές της γερμανικής τηλεόρασης, αλλά και της βραβευμένης με Όσκαρ ταινίας «Οι ζωές των άλλων».

Ο κ. Τουκούρ εμφανίζεται να καλεί την κυβέρνηση να κλείσει όλες τις επιχειρήσεις, αντί να προσπαθεί να προσδιορίσει ποιες θεωρούνται «πρώτης ανάγκης». Ακόμη και τα σούπερ μάρκετ πρέπει να κλείσουν, προκειμένου, όπως λέει «να μην πεινάσει μόνο η ψυχή μας».

Μόνο όταν θα έχουμε όλοι πεθάνει, θα έχουμε σωθεί από τον ιό, λέει ο ίδιος.

«Αγαπητή κυβέρνηση, φοβάμαι ότι πλέον δεν φοβάμαι. Παρακαλώ κάντε με πάλι να φοβηθώ», λέει στο δικό του βίντεο ο Φόλκερ Μπρουχ, γνωστός από την συμμετοχή του στη σειρά του ARD «Babylon Berlin».

Η καμπάνια προκάλεσε κύμα μίσους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με χρήστες να αναρτούν βίντεο από μονάδες εντατικής θεραπείας νοσοκομείων και ιδιαίτερα επικριτικά σχόλια.

Η ηθοποιός Μέρετ Μπέκερ, σύμφωνα με μαρτυρία του αδελφού της στην BILD, δέχθηκε ακόμη και απειλές κατά της ζωής της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.