ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Γερμανία: Ρεκόρ 30ετίας στην αύξηση του πληθυσμού λόγω αθρόας μετανάστευσης

Την ίδια ώρα η χώρα αντιμετωπίζει μεγάλο δημογραφικό πρόβλημα

Γερμανία: Ρεκόρ 30ετίας στην αύξηση του πληθυσμού λόγω αθρόας μετανάστευσης

 Η Γερμανία όχι απλά έχει αύξηση αλλά καταγράφεται και ρεκόρ 30 ετών λόγω μεταναστών.

Το 2022 ο πληθυσμός αυξήθηκε κατά 1,3% ή 1,2 εκατομμύρια και έφτασε τα 84,4 εκατομμύρια ανθρώπους.

Είναι η μεγαλύτερη άνοδος από την ενοποίηση των δύο Γερμανιών το 1990, σημειώνει το Bloomberg.

Τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας δείχνουν ότι η καθαρή μετανάστευση ήταν 1,46 εκατ. άνθρωποι, πολύ μεγάλη άνοδος σε σχέση με τους 329.000 του 2021.

Η άνοδος οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά στους μετανάστες που έφτασαν στη χώρα ειδικά μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία. Σε σχέση με το 2021, πέρυσι οι αριθμοί των Ουκρανών εξαπλασιάστηκαν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και η Γερμανία έχει πάντως να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του ισοζυγίου γεννήσεων και θανάτων. Πέρυσι, οι θάνατοι ήταν κατά 327 χιλιάδες περισσότεροι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.