ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

H Τ.Μελόνι δεν ταξίδεψε στην Ισπανία λόγω γρίπης – Αναβλήθηκε η συνάντηση με τον Κ.Μητσοτάκη

Η Μελόνι αναμενόταν να έχει την πρώτη της συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

H Τ.Μελόνι δεν ταξίδεψε στην Ισπανία λόγω γρίπης – Αναβλήθηκε η συνάντηση με τον Κ.Μητσοτάκη

H Τζόρτζια Μελόνι προσβλήθηκε από γρίπη, δεν θα δώσει το παρόν στη σύνοδο κορυφής των χωρών του ευρωπαϊκού νότου στην Ισπανία και έτσι δεν θα έχει εκεί την πρώτη της συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Την… ασθενή Τζόρτζια Μελόνι θα «αντικαταστήσει» στη σύνοδο κορυφής του Αλικάντε, που ξεκινάει σήμερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, Αντόνιο Ταγιάνι

Η Μελόνι αναμενόταν να έχει το πρώτο της τετ α τετ με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στην σύνοδο της Ισπανίας. Τελικά η γρίπη ανέβαλε την πρώτη συνάντηση της Ιταλίδας πρωθυπουργού με τον Έλληνα ομόλογό της.

Ελληνοϊταλική συνάντηση πάντως, θα γίνει στην Ισπανία, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον Ιταλό ΥΠΕΞ, Αντόνιο Ταγιάνι.

Η ατζέντα της συνόδου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετέχει κανονικά στη σύνοδο των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου. Πρόκειται για την 9η κατά σειρά συνάντηση κορυφής, η οποία είχε προγραμματιστεί για το τέλος του Σεπτεμβρίου, ωστόσο είχε αναβληθεί από τον Ισπανό πρωθυπουργό λόγω COVID.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνομιλίες αναμένεται να διεξαχθούν στη βάση τριών θεματικών: Η Μεσόγειος στο μέλλον της Ευρώπης, η Στρατηγική Αυτονομία της ΕΕ με έμφαση στον τομέα της Ενέργειας και το οικονομικό πλαίσιο.

Παράλληλα, αναμένεται να υιοθετηθεί Διακήρυξη, η οποία θα εστιάζει στις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, στην οικονομική διακυβέρνηση, στο περιβάλλον της Μεσογείου, στη Νότια γειτονία, στην ειρήνη, ασφάλεια και σταθερότητα στη Μεσόγειο και στη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την Ιταλία αναμένεται να εκπροσωπήσει στη σύνοδο ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, Αντονιο Ταγιάνι, με τον οποίο πιθανότατα θα συζητήσει ο Έλληνας πρωθυπουργός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.