ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ινδονησία: Συγκλονιστικές μαρτυρίες από την τραγωδία σε ποδοσφαιρικό αγώνα – Οπαδοί «πέθαναν στα χέρια των παικτών»

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες οπαδών

Ινδονησία: Συγκλονιστικές μαρτυρίες από την τραγωδία σε ποδοσφαιρικό αγώνα – Οπαδοί «πέθαναν στα χέρια των παικτών»

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες που έρχονται «στο φως» αναφορικά με όσα συνέβησαν στο γήπεδο «Kanjuruhan Stadium» στην Ανατολική Ιάβα της Ινδονησίας, μετά το τέλος του αγώνα μεταξύ Arema – Persebaya, σε μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες στην Ιστορία του αθλητισμού.

«Οπαδοί πέθαναν στα χέρια των παικτών κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων», δήλωσε συντετριμμένος ο προπονητής της γηπεδούχου ομάδας Arema, Χαβιέ Ρόκα.

Όπως είπε, οι συγκρούσεις μετά τη λήξη του αγώνα όπου έχασαν τη ζωή τους 125 άνθρωποι, τον άφησαν «ψυχικά συντετριμμένο».

Σύμφωνα με το νεότερο απολογισμό, ο αριθμός των νεκρών παιδιών αυξήθηκε στα 32 με το νεότερο θύμα της τραγωδίας να είναι μόλις τριών ετών.

Την ίδια στιγμή άλλοι 320 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ποδοπατήθηκαν καθώς η αστυνομία άρχισε να κάνει χρήση δακρυγόνων στους οπαδούς που εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο όταν τελείωσε ο αγώνας. Περίπου 18 αστυνομικοί ερευνώνται για τη ρίψη δακρυγόνων.

Αυτόπτης μάρτυρας μιλώντας στο BBC είπε ότι η αστυνομία έκανε «συνεχώς και γρήγορα» ρίψη δακρυγόνων όταν η κατάσταση άρχισε να φεύγει εκτός ελέγχου.

Βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν οπαδούς να σκαρφαλώνουν πάνω από φράχτες στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν. Σε άλλα συγκλονιστικά βίντεο φαινόντουσαν άψυχα σώματα.

Ένας ακόμη μάρτυρας, ανέφερε στο BBC ότι μια «θάλασσα» καπνού στις εξέδρες προκάλεσε στιγμιαίο πανικό στους θεατές. «Τα μικρά παιδιά έκλαιγαν, οι γυναίκες λιποθυμούσαν, κραυγές ακούγονταν παντού, όλοι άρχισαν να συρρέουν προ τα έξω», είπε.

Ακόμη ένας οπαδός, ο Eko, δήλωσε ότι δεν μπορούσε να βγει από τις εξόδους λόγω συνωστισμού.

«Γύρισα στην κορυφή της κερκίδας με φίλους. Στη συνέχεια χρησιμοποίησα ένα κασκόλ για να μην εισπνέω τον καπνό. Μετά από αυτό πήδηξα στο γήπεδο και κατέβηκα από την πλαϊνή πόρτα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ενδεικτικές της φρίκης και μαρτυρίες που αναφέρουν ότι άκουγαν γονείς να φωνάζουν «πού είναι το παιδί μου;» ανάμεσα στο χάος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αξιωματούχος του υπουργείου Γυναικείας Ενδυνάμωσης και Προστασίας του Παιδιού ανακοίνωσε πως τα παιδιά που σκοτώθηκαν είναι ηλικίας από 3 έως 17 ετών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.