ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Πολωνία: Αγρότες απέκλεισαν σημαντικό μεθοριακό πέρασμα με τη Γερμανία

«Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις σε ένα πολύ υψηλότερο επίπεδο»

Πολωνία: Αγρότες απέκλεισαν σημαντικό μεθοριακό πέρασμα με τη Γερμανία

Οι αγρότες της Πολωνίας συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους προχωρώντας στον αποκλεισμό ενός σημαντικού μεθοριακού περάσματος με τη Γερμανία, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν κατά των ευρωπαϊκών κανονισμών και των εισαγωγών προϊόντων, που κρίνουν ότι δεν συμμορφώνονται με τα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Το συνοριακό πέρασμα του Σλουμπίτσε στον αυτοκινητόδρομο Α2 (που συνδέει τη Βαρσοβία με το Βερολίνο) θα αποκλειστεί στις 13.00 τοπική ώρα (14.00 ώρα Ελλάδας) την Κυριακή έως τις 13.00 τη Δευτέρα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ντάριους Βρόμπελ, ένας από τους διοργανωτές της κινητοποίησης.

«Διαμαρτυρόμαστε κατά του ευρωπαϊκού πράσινου Συμφώνου, που είναι απαράδεκτο υπό την παρούσα μορφή του και κατά των εισαγωγών αγροτοδιατροφικών προϊόντων που δεν συμμορφώνονται προς τα ευρωπαϊκά πρότυπα, προερχόμενα από χώρες εκτός της ΕΕ», συμπλήρωσε ο ίδιος, αρνούμενος να αναφέρει ειδικά την Ουκρανία, η οποία εντούτοις στοχοθετείται πρώτη από τους αγρότες.

Ο Ντάριους Βρόμπελ πρόσθεσε ότι πρόκειται για μια προειδοποιητική κινητοποίηση.

«Αναμένουμε τα αποτελέσματα (της δράσης μας) και είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις σε ένα πολύ υψηλότερο επίπεδο», υπογράμμισε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε πρώτη φάση, οι αγρότες ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό διάρκειας 25 ημερών, όμως έπειτα από συνομιλίες που είχαν με τη δημοτική αρχή του Σλουμπίτσε και τοπικές επιχειρήσεις, αποφάσισαν να περιορίσουν τη διάρκεια της κινητοποίησής τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.