ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ξανά πρωθυπουργός στο Κόσοβο ο Χασίμ Θάτσι

Ξανά πρωθυπουργός στο Κόσοβο ο Χασίμ Θάτσι

Το κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα του Κοσσυφοπεδίου (PDK) του πρωθυπουργού Χασίμ Θάτσι, είναι ο νικητής των χθεσινών πρόωρων βουλευτικών εκλογών στο Κόσοβο, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα.

Το PDK κέρδισε το 29,37%, στο 96,84% των καταμετρημένων  ψήφων στην επικράτεια. Στη δεύτερη θέση με 24,54%, παρέμεινε το κύριο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης -“Δημοκρατική Ένωση του Κοσσυφοπεδίου”- LDK.

Τα αποτελέσματα επιφυλάσσουν μια τρίτη συνεχή τετραετή θητεία ως πρωθυπουργού του Χασίμ Θάτσι, ωστόσο πρέπει να έχει την υποστήριξη των μικρότερων κομμάτων και των Σέρβων, προκειμένου να σχηματίσει κυβέρνηση.

«Απόψε νίκησε το Κοσσυφοπέδιο. Αύριο θα συνεχίσουμε το έργο μας στη νέα αποστολή μας», δήλωσε ο Θάτσι, προσθέτοντας ότι «το Κοσσυφοπέδιο θα δείξει στον κόσμο ότι η ανεξαρτησία του είναι μόνο η αρχή του, όχι το τέλος του».

Σύμφωνα με την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή, η προσέλευση των ψηφοφόρων δεν κατάφερε να ξεπεράσει το 43% των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους, που είναι το χαμηλότερο ποσοστό συμμετοχής των ψηφοφόρων στην ιστορία του ανεξάρτητου Κοσσυφοπεδίου, σημειώνει το δημοσίευμα.

(Πηγή)

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.