ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αναξιόπιστο θεωρείται το δικαστικό σύστημα της Κροατίας

Αναξιόπιστο θεωρείται το δικαστικό σύστημα της Κροατίας

Αναξιόπιστο χαρακτηρίζει το δικαστικό σύστημα της Κροατίας σε έκθεση της η Ομάδα Κρατών κατά της Διαφθοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης (GRECO) και καλείς τις αρχές της χώρας να λάβουν επιπρόσθετα μέτρα κατά της διαφθοράς στο κοινοβούλιο.

Στην έκθεση της για την Κροατία που δίνεται σήμερα στην δημοσιότητα, η GRECO επισημαίνει ότι η αναξιοπιστία του δικαστικού συστήματος της χώρας και τα κρούσματα διαφθοράς στους πολιτικούς, έχουν κλονίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών προς τους θεσμούς.

Η GRECO συνιστά στις αρχές της Κροατίας να θέσουν ως πρώτη προτεραιότητα την επαναφορά της χαμένης αξιοπιστίας του δικαστικού συστήματος, ενισχύοντας τους μηχανισμούς λογοδοσίας για τους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς, προκειμένου να διαλυθούν οι σκιές αμφιβολίας που υπάρχουν στους πολίτες, για την ακεραιότητα και διαφάνεια του δικαστικού συστήματος της χώρας.

Η Ομάδα Κρατών καλεί ακόμη το κοινοβούλιο της Κροατίας να εντοπίσει και να αντιμετωπίσει τις πιθανές συγκρούσεις συμφερόντων σε βουλευτές και να τιμωρήσει εκείνους που η συμπεριφορά τους δεν πληροί τα αποδεκτά πρότυπα ηθικής συμπεριφοράς.

Η εφαρμογή των ένδεκα συνολικά συστάσεων που απευθύνει η GRECO στην Κροατία, θα αξιολογηθούν κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2016, μέσω της διαδικασίας συμμόρφωσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.