ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σκόπια: Επέστρεψαν στην βουλή οι Αλβανοί βουλευτές

Σκόπια: Επέστρεψαν στην βουλή οι Αλβανοί βουλευτές

Οι βουλευτές του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος Αλβανών (DPA) του Μεντούχ Θάτσι επέστρεψαν, σήμερα, στη Βουλή της ΠΓΔΜ, μετά από αποχή δύο μηνών.

Ο Μεντούχ Θάτσι ανέφερε ότι το DPA αποφάσισε να επιστρέψει στη Βουλή μετά και από σχετικές προτροπές παραγόντων της Διεθνούς Κοινότητας.

Οι βουλευτές του DPA είχαν αποχωρήσει από τη Βουλή στα τέλη Αυγούστου, μετά από επεισόδιο που είχαν στην αίθουσα του Κοινοβουλίου με βουλευτές του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI του Αλί Αχμέτι.

Τα δύο αντίπαλα αλβανικά κόμματα αλληλοκατηγορούνται για το επεισόδιο, κατά το οποίο βουλευτές τους ήρθαν στα χέρια και αντάλλαξαν βαριές εκφράσεις.

Την επιστροφή του DPA στη Βουλή χαιρέτισαν τόσο οι βουλευτές του κόμματος VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι, όσο και του DUI.

To DPA είναι το δεύτερο σε δύναμη αλβανικό κόμμα στην ΠΓΔΜ, μετά από το κόμμα DUI του Αλί Αχμέτι. Στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στην ΠΓΔΜ στα τέλη Απριλίου, το DUI εξέλεξε 19 βουλευτές, ενώ το DPA εξέλεξε επτά βουλευτές.

Από τη Βουλή της ΠΓΔΜ συνεχίζει να απέχει ο συνασπισμός της σλαβικής αντιπολίτευσης της οποίας ηγείται η «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM) του Ζόραν Ζάεβ. 

Η σλαβική αντιπολίτευση δεν αναγνωρίζει τα αποτελέσματα των τελευταίων βουλευτικών εκλογών στη χώρα, καθώς όπως υποστηρίζει οι εκλογές δεν ήταν ελεύθερες και δημοκρατικές.

Η αντιπολίτευση της οποίας ηγείται το SDSM είχε εκλέξει 34 βουλευτές στις τελευταίες εκλογές, εκ των οποίων τρεις διαφώνησαν με την απόφαση για μποϋκοτάζ της Βουλής και συμμετέχουν στις συνεδριάσεις του Κοινοβουλίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.