ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο Αλί Αχμέτι καλεί τα Αλβανικά κόμματα να ενωθούν στην ΠΓΔΜ

Ο Αλί Αχμέτι  καλεί  τα Αλβανικά κόμματα να ενωθούν στην ΠΓΔΜ

Ο αρχηγός της δημοκρατικής ένωσης για ενσωμάτωση, Αλί Αχμέτι καλεί όλα τα Αλβανικά κόμματα να ενωθούν, σε μιά  συνεχή προσπάθεια επίλυσης ζητημάτων που αντιμετωπίζει η Αλβανική μειονότητα στην ΠΓΔΜ.

Ο Αχμέτι, πρώην κοινοβουλευτικός ηγέτης ο οποίος διατελεί επί του παρόντος επικεφαλής του μεγαλύτερου Αλβανικού κόμματος της ΠΓΔΜ, δήλωσε σε συνεδρίαση της Αλβανικής διασποράς στη Γερμανία ότι τα  αλβανικά κόμματα οφείλουν  να συνεργαστούν.

 Ωστόσο, ηγέτες του κόμματος εθνικής δημοκρατικής αναγέννησης (NDP) και του δημοκρατικού κόμματος Αλβανών (DPA) ανέφεραν πως δεν μεταπείθονται από τις ρητορείες του Αχμέτι.

Μόνο ενωμένοι θα καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε την αποστολή για επίλυση του Αλβανικού ζητήματος στην ΠΓΔΜ”, δήλωσε ο Αχμέτι. “Η χείρα συμφιλίωσης του DUI και η δική μου θα είναι πάντα εκεί . Νομίζω πως η αποστολή μου δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί” κατέληξε ο Αλβανός πολιτικός .

Ένδεκα χρόνια μετά τη συμφωνία  της Οχρίδας, οπότε και τα Αλβανικά αποτέλεσαν κοινή επίσημη γλώσσα στην ΠΓΔΜ, δημιουργώντας παράλληλα ίδρυμα για τη βελτίωση των δικαιωμάτων των Αλβανών υπηκόων, η έκκληση του Αχμέτι  γίνεται επίκαιρη λίγο πριν την 100η επέτειο από τη δημιουργία της Αλβανίας στις 28 Νοεμβρίου.

Ηγέτες του NDP και του DPA ανέφεραν πως η προσπάθεια για ενότητα είναι ανέφικτη, προσθέτοντας πως θεωρούν ότι αποτελεί κόλπο εν όψει των τοπικών εκλογών που έχουν προγραμματιστεί για το Μάρτιο.

Η ιδέα του Αχμέτι για συνεργασία των Αλβανικών κομμάτων εκεί που οι Αλβανοί αποτελούν μειονότητα είναι ετερόκλητη, και στην πραγματικότητα δεν έχει καμία θετική επίδραση στην προστασία και στην προώθηση των δικαιωμάτων των Αλβανών”, δήλωσε ο Πρόεδρος του NDP Ρούφι Οσμάνι.

Ο αρχηγός του  DPA Μεντούχ Θάτσι, ο μεγαλύτερος πολιτικός αντίπαλος του Αχμέτι, απέρριψε την ιδέα αυτή.

Στο Κοσσυφοπέδιο, η συνεργασία μεταξύ των κομμάτων είναι καλύτερη, ενώ στην Αλβανία βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με την ΠΓΔΜ, δηλαδή ανύπαρκτη .

Οι Αλβανοί ελπίζουν με τον καιρό το αίσθημα της ευθύνης μεταξύ των πολιτικών θα αυξηθεί και θα γεφυρωθούν οι έχθρες μεταξύ τους ωστόσο δεν αναμένεται σύντομα να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι για να διαπραγματευτούν δημιουργώντας κοινό μέτωπο κομμάτων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.