ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σερβία: Αύξηση του δημοσίου χρέους στα 16,59 δισ.ευρώ

Σερβία: Αύξηση του δημοσίου χρέους στα 16,59 δισ.ευρώ

Στο τέλος Οκτωβρίου 2012 το δημόσιο χρέος της Σερβίας αυξήθηκε από τα 1,547 δισεκατομμύρια δηνάρια (14,78 δισ. ευρώ), που ήταν στο τέλος του 2011, σε 1,879 δισ. δηνάρια (16,59 δισ. ευρώ).

Η Διεύθυνση διαχείρισης του δημόσιου χρέους του υπουργείου Οικονομικών αναφέρει ότι το μεγαλύτερο μέρος του δημόσιου χρέους είναι σε ευρώ (52,3%). Το χρέος σε δολάρια ΗΠΑ αφορά “κομμάτι” της τάξης του 21,1% και σε δηνάρια το 21,1%.

Το ποσοστό του δημόσιου χρέους στο Ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) στο τέλος του Οκτωβρίου ήταν 57,5%.

Η Σερβία αποπλήρωσε, το 2012, μέχρι τον Οκτώβριο, 329,9 δισεκατομμύρια δηνάρια χρέους (€3.000.000.000), εκ των οποίων το κεφάλαιο ήταν τα 273,6 δισεκατομμύρια δηνάρια (2,5 δισ. ευρώ) και τα 56,3 δισεκατομμυρίων δηναρίων (0 , 5 δισ. ευρώ) ήταν οι τόκοι.

Η Διεύθυνση διαχείρισης του δημόσιου χρέους, φέτος, μέσω της διάθεσης κρατικών ομολόγων στην εγχώρια χρηματοοικονομική αγορά απέσπασε το ποσό των 288,3 δισεκατομμυρίων δηναρίων. Αυτό έγινε προκειμένου η χώρα να μπορέσει να εξυπηρετήσει άμεσα όλες τις υποχρεώσεις του δημόσιου χρέους.

Η Διεύθυνση ανακοίνωσε επίσης ότι κατόρθωσε να αυξήσει τη συμμετοχή του εθνικού νομίσματος στο δημόσιο χρέος από το 16,2%που ήταν στο τέλος του 2011 στο 18,6% στο τέλος Οκτωβρίου του 2012.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.