ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Καμία πρόθεση από τον Θάτσι να δώσει τα σκήπτρα στο Χαραντινάι

Καμία πρόθεση από τον Θάτσι να δώσει τα σκήπτρα στο Χαραντινάι

Ο πρωθυπουργός του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι τόνισε ότι δεν έχει πρόθεση να παραχωρήσει το πρωθυπουργικό αξίωμα στον αρχηγό της αντιπολιτευόμενης Συμμαχίας για το Μέλλον του Κοσόβου Ραμούς Χαραντινάι.

Ο κ. Θάτσι, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Μπότα σοτ» ανέφερε ότι θα παραμείνει στον πρωθυπουργικό θώκο έως το τέλος της θητείας του, δηλαδή έως την προκήρυξη νέων βουλευτικών εκλογών στο Κόσοβο.

Ο πρωθυπουργός του Κοσόβου είπε ότι παραμένει πιστός στη συμφωνία με τους ψηφοφόρους και πρόσθεσε ότι η συμφωνία αυτή και το πρωθυπουργικό αξίωμα δεν θα αμφισβητηθούν υπό καμία συνθήκη.

«Θα διαφυλάξω την εμπιστοσύνη που εκδήλωσαν οι πολίτες του Κοσόβου προς το πρόσωπό μου, όταν ορίστηκα πρωθυπουργός. Η συμφωνία με τους ψηφοφόρους δεν πρόκειται να αμφισβητηθεί υπό κανένα τίμημα ή πολιτική συμφωνία» υπογράμμισε ο κ. Θάτσι.

Και ανώτατα στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος Κοσόβου (DPK) σε αρκετές περιπτώσεις, κυρίως ο αντιπρόεδρος του κόμματος και αναπληρωτής πρωθυπουργός, Χαϊρεντίν Κούτσι τόνισαν ότι είναι έτοιμοι για συνεργασία με τη Συμμαχία για το μέλλον του Κοσόβου, αλλά διευκρίνισαν ότι το Δημοκρατικό Κόμμα Κοσόβου δεν εξετάζει την πιθανότητα παράδοσης της πρωθυπουργίας στον Ραμούς Χαραντινάι.

Ο Ραμούς Χαραντινάι και οι συνεργάτες του, μετά την επιστροφή του από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY), το οποίο τον απάλλαξε από τις κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου, δήλωναν ότι θα εισέλθουν στον κυβερνητικό συνασπισμό, μόνον αν ο κ. Χαραντινάι γίνει πρωθυπουργός, μετέδωσε το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Beta.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.