ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Συνεχίζεται η πολιτική ένταση

Συνεχίζεται η πολιτική ένταση

Περίπου 7.000 υποστηρικτές της αντιπολίτευσης διαδήλωσαν το μεσημέρι στα Σκόπια, μπροστά από τα κεντρικά γραφεία του κυβερνώντος κόμματος VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι, μετά τα επεισόδια της Δευτέρας 24 Δεκεμβρίου εντός και εκτός της Βουλής και την αποχώρηση της αντιπολίτευσης από το Κοινοβούλιο αναφέρει το ΑΠΕ.

Ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM), Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, μιλώντας στους συγκεντρωμένους, ανέφερε ότι οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις θα συνεχιστούν αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά, με αποκλεισμούς δρόμων σε όλη τη χώρα.

« Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας μέχρι την πτώση του καθεστώτος του Νίκολα Γκρούεφσκι. Εδώ και επτά χρόνια είμαστε όμηροι του Γκρούεφσκι και μιας μικρής ομάδας του VMRO-DPMNE. Στη “Μακεδονία” δεν υπάρχει κανονική κυβέρνηση, και κανένα κράτος δικαίου. Υπάρχει μόνο ένας κομματικός πρωθυπουργός που κυβερνά με δικτατορικό τρόπο και διώκει με τη βία όλους τους πολιτικούς αντιπάλους του. Για να προσληφθεί κάποιος στο δημόσιο πρέπει να είναι μέλος του VMRO-DPMNE. Η κυβέρνηση αυτή του Γκρούεφσκι ελέγχει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και αποτολμά να κάνει χρήση βίας εναντίον δημοσιογράφων. Γι΄αυτό το λόγο συγκεντρωθήκαμε σήμερα μπροστά από τα κεντρικά γραφεία του VMRO-DPMNE, απ΄ όπου λαμβάνονται όλες οι αποφάσεις που λειτουργούν εις βάρος της “Μακεδονίας” και του λαού της χώρας», πρόσθεσε ο Μπράνκο Τσερβένκοφσκι.

Μέσα στη Βουλή, η ασφάλεια του κτιρίου απομάκρυνε πρώτα τους δημοσιογράφους που βρισκόταν στα θεωρεία της Βουλής για να καλύψουν τις εργασίες του σώματος και λίγο αργότερα απώθησε βιαίως τους βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Η αντιπολίτευση υπό το SDSM του Μπράνκο Τσερβένκοφσκι αποχώρησε από τη Βουλή και ξεκίνησε από το βράδυ της Τρίτης ημίωρους αποκλεισμούς κεντρικών δρόμων σε πολλές πόλεις της χώρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.