ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Βοσνία φοβάται τεράστιο κύμα παράνομων μεταναστών από την Ελλάδα

Η Βοσνία φοβάται τεράστιο κύμα παράνομων μεταναστών από την Ελλάδα

Η κυβέρνηση της Βοσνίας προβλέπει μια τεράστια αύξηση του αριθμού των προσφύγων που επιθυμούν να φθάσουν στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως γράφει η Ντόιτσε Βέλε στην αλβανική γλώσσα.

Ο υπουργός ασφαλείας της Βοσνίας, Ντράγκαν Μέκτιτς σε συνέντευξή του στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP, δήλωσε ότι παρά το ότι ο αριθμός των παράνομων μεταναστών έχει μειωθεί κατά τη διάρκεια του χειμώνα, πληροφορίες αναφέρουν πως με την άνοδο της θερμοκρασίας αναμένεται αύξηση του αριθμού των μετακινουμένων.

«Αυτό δεν θα επηρεάσει μόνο τη Βοσνία, αλλά ολόκληρη την προσφυγική διαδρομή», είπε.

Πέρυσι, περίπου 22 χιλιάδες μετανάστες από τη Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική και Ασία έφθασαν στη Βοσνία. Σύμφωνα με τον υπουργό, η χώρα είναι υπερφορτωμένη με αυτό το πρόβλημα.

Πρόβλημα με την Ελλάδα (ως είθισται)

«Οι περισσότεροι πρόσφυγες θέλουν να πάνε στη Δυτική Ευρώπη. Προς το παρόν περισσότεροι από 70 χιλιάδες βρίσκονται στην Ελλάδα και ετοιμάζονται να συνεχίσουν τη διαδρομή μέσα από τα Βαλκάνια προς την ΕΕ», είπε ο Μέκτιτς, προσθέτοντας ότι αυτά τα στοιχεία προέρχονται από ‘επίσημα ευρωπαϊκά όργανα’ ωστόσο η ηγεσία της ΕΕ αγνοεί αυτό το πρόβλημα.

«Θέλουμε να είμαστε μέρος μιας ευρωπαϊκής λύσης, αλλά η ΕΕ δεν μπορεί να συμφωνήσει σε μια λύση», είπε ο υπουργός.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι στο ελληνική νησί της Σάμου, κυρίως, η κατάσταση είναι τεταμένη εδώ και μήνες. Επισήμως υπάρχει χώρος για τη φιλοξενία 650 προσφύγων, αλλά στην πραγματικότητα υπάρχουν περίπου 4000 άτομα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μια μικρή βοήθεια προς την κατεύθυνση της φιλοξενίας των μεταναστών είναι η συμφωνία που επιτεύχθηκε την περασμένη εβδομάδα μεταξύ της ελληνικής και της πορτογαλικής κυβέρνησης για υποδοχή 1000 προσφύγων-μεταναστών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.