ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αλβανία: Αφαιρέθηκε η άδεια λειτουργίας από την τσεχική εταιρεία ηλεκτρισμού CEZ –Ποίος θα πάρει την θέση της ;

Αλβανία: Αφαιρέθηκε η άδεια λειτουργίας από την τσεχική εταιρεία  ηλεκτρισμού CEZ –Ποίος θα πάρει την θέση της ;

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας της Αλβανίας αποφάσισε, σήμερα, να αφαιρέσει την άδεια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας από τη CEZ, με το αιτιολογικό ότι η τσεχική εταιρεία δεν έχει επενδύσει αρκετά και δεν εχει υλοποιήσει το σχέδιο εισαγωγής ενέργειας, με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να υφίστανται συνεχείς ταλαιπωρίες αναφέρει η Aftonomi.gr.

Η Ρυθμιστική Αρχή ανέφερε ότι έλαβε την παραπάνω απόφαση ύστερα από μία σειρά συγκρούσεων με την τσεχική εταιρεία διότι δεν εκπληρώνει τις προϋποθέσεις που απορρέουν από τη σχετική σύμβαση με την αλβανική κυβέρνηση.

Η τσεχική εταιρεία κατηγορεί την αλβανική κυβέρνηση ότι την έχει εκθέσει σε μεγάλες οικονομικές δυσκολίες ως αποτέλεσμα των προστίμων και τη μη καταβολή των χρημάτων για την ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνουν οι πολίτες αλλά κυρίως οι κρατικοί φορείς, που είναι και οι μεγαλύτεροι οφειλέτες από την εταιρεία.

Η σύγκρουση μεταξύ της κυβέρνησης και της CEZ κορυφώθηκε όταν η εταιρεία σταμάτησε την παροχή υπηρεσιών σε εταιρείες ύδρευσης διαφόρων πόλεων που χρωστούσαν, αφήνοντας χωρίς νερό περισσότερο από το ήμισυ της επικράτειας της χώρας.

Η τσεχική εταιρεία έχει προειδοποιήσει ότι θα παραπέμψει το θέμα στο Διεθνές Δικαστήριο Διαιτησίας, αναφέρει το ΑΠΕ. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η αφαίρεση της άδειας από τη CEZ συνιστά μία από τις μεγαλύτερες αποτυχίες στην ιδιωτικοποίηση των στρατηγικών επιχειρήσεων στη χώρα.

Σχόλιο: Ένα είναι σίγουρο ότι οι Τούρκοι  θα εκμεταλλευτούν τον κενό με τον καλύτερο τρόπο. Ειδικά τώρα που αγοράζουν ολόκληρους υδροηλεκτρικούς σταθμούς στην Αλβανία και οι σχέσεις των 2 χωρών βρίσκονται στο καλύτερο δυνατό επίπεδο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr            

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.