ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Διαμαρτυρία Αλβανών έξω από το προξενείο τους στην Θεσσαλονίκη για το ζήτημα των τοπωνυμίων

Διαμαρτυρία Αλβανών έξω από το προξενείο τους στην Θεσσαλονίκη για το ζήτημα των τοπωνυμίων

Διαμαρτυρία έξω από το προξενείο τους στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν Αλβανοί που κατοικούν στη χώρα μας, ζητώντας να βρεθεί λύση με την αναγραφή των τοπωνυμίων στα διαβατήρια τους αναφέρει η aftonomi.gr

Το πρόβλημα εκκρεμεί για περισσότερους από έξι μήνες, καθώς στα διαβατήρια που εκδίδει η Αλβανία αναγράφονται η πόλη και η χώρα προέλευσης του κατόχου με αλβανικά σύμβολα και όπως αυτές προφέρονται στην αλβανική γλώσσα, και όχι όπως είναι η διεθνής ονομασία τους και με αγγλική γραφή. Η Ελλάδα από την πλευρά της ζητά η δήλωση των τοπωνυμίων να γίνεται, σύμφωνα με ότι προβλέπεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τις μεταφράσεις επισήμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Η εμπλοκή αφορά κυρίως τα μικρά παιδιά των αλβανών που έχουν γεννηθεί στη χώρα μας και στα διαβατήρια τους αναγράφεται μεταφρασμένη στα αλβάνικά, ως γενέτειρα, ελληνική πόλη και η Ελλάδα ως χώρα γεννήσεως. Εξ αιτίας αυτής της εμπλοκής «εγκλωβίζονται» στη χώρα μας και δεν μπορούν να επισκεφθούν τη χώρα τους και να επιστρέψουν πάλι στη χώρα μας, ούτε μπορούν να θεωρήσουν άλλα έγγραφα καταθέτοντας το διαβατήριο τους στις ελληνικές αρχές.

Οι προξενικές αρχές αναμένουν από το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας, εάν υπάρξει συνεννόηση με τις ελληνικές αρχές για το θέμα αυτό, να πληροφορήσουν εγκαίρως τους υπηκόους τους που ζουν στη χώρα μας για κάθε εξέλιξη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.