ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μ.Τάντιτς: “Από τη Γερμανία εξαρτάται η έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων”

Μ.Τάντιτς: “Από τη Γερμανία εξαρτάται η έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων”

Η απόφαση για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Σερβίας – Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) τον Ιούνιο εξαρτάται πρώτα από όλα από τη Γερμανία, δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς.

Ολα θα συμβούν το Φεβρουάριο επειδή εντός του μήνα θα γίνει γνωστό αν η κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ θα αποστείλει στην Μπούντεσταγκ την πρωτοβουλία για να εγκριθεί η έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων για τη Σερβία” ανέφερε ο κ. Τάντιτς σε δηλώσεις του στο πρακτορείο ειδήσεων FoNet.

Απομένει να δούμε αν θα λάβουμε ημερομηνία για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις ή κάτι που θα μοιάζει με ημερομηνία διαπραγματεύσεων, η οποία στη δική μας κοινή γνώμη θα παρουσιαστεί ως μεγάλο επίτευγμα, σημείωσε.

Ο κ. Τάντιτς είπε πως οι άνθρωποι που ασχολούνται με την πολιτική παραβλέπουν τα γεγονότα σε άλλες χώρες και ότι ένα από τα σημαντικότερα είναι η εκλογική διαδικασία στη Γερμανία, φέτος το Σεπτέμβριο.

“Γιατί επέμεινα στην προκήρυξη εκλογών; Επειδή θα λαμβάναμε το συντομότερο δυνατό ημερομηνία έναρξης των διαπραγματεύσεων. Η είσοδος στην εκλογική διαδικασία στη Γερμανία, όπως και για κάθε άλλη χώρα, μειώνει την πιθανότητα να οριστεί ημερομηνία διαπραγματεύσεων” τόνισε, σύμφωνα με το σερβικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό B92.

“Γιατί επέμεινα σε εκλογές το Μάιο και γιατί συντόμευσα την προεδρική μου θητεία; Επειδή έως το τέλος του 2012 ήμασταν σε θέση να επιλύσουμε ένα από σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, το ζήτημα του Κοσόβου” διευκρίνισε ο κ. Τάντιτς.

“Πρόθεσή μου ήταν να παρουσιάσω το σχέδιο τεσσάρων σημείων ως σχέδιο επίθεσης” είπε ο πρώην πρόεδρος της Σερβίας.

Ήταν μία ριψοκίνδυνη πολιτική επιχείρηση, αλλά ήταν η μοναδική που μου είχε μείνει με δεδομένες τις εκλογικές διεργασίες στη χώρα μας, αλλά και σε άλλες χώρες, από τις οποίες εξαρτάται η ημερομηνία έναρξης διαπραγματεύσεων που πρέπει να λάβει η Σερβία” εκτίμησε.

Ο καθορισμός ημερομηνίας έναρξης των διαπραγματεύσεων είναι πολύ σημαντικός, επειδή η διαδικασία προσχώρησης τότε γίνεται μη αναστρέψιμη και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.