ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αλβανία: Πλάνα από drone αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής (βίντεο)

Αλβανία: Πλάνα από drone αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής (βίντεο)

Η Αλβανία θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο μετά τον μεγάλο χθεσινό σεισμό των 6,4 Ρίχτερ που «σάρωσε» τα πάντα.

Οι απελπισμένες προσπάθειες των αλβανικών σωστικών συνεργείων, ενισχυμένες από τη βοήθεια που έστειλαν πολλές χώρες, για τη διάσωση των εγκλωβισμένων (ο αριθμός των οποίων παραμένει άγνωστος) συνεχίζονται. Πλέον στα ερείπια των δεκάδων κτιρίων που κατέρρευσαν σε Δυρράχιο, Θουμάν και άλλες πόλεις, δίνεται μάχη με τον χρόνο, αφού κάθε λεπτό που περνά μπορεί να αποβεί μοιραίο για όσους παραμένουν κάτω από τα συντρίμμια.

Με βάση τα τελευταία στοιχεία που μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, ο αριθμός των νεκρών φτάνει τους 28 ενώ αυτός των τραυματιών ξεπερνά τους 650. Χιλιάδες άνθρωποι κοιμήθηκαν εχθές σε σκηνές ή στο γρασίδι στο Δυρράχιο, όπου 27 κτίρια υπέστησαν μεγάλες ζημιές από τον σεισμό. Το ίδιο συνέβη κατά τη χθεσινή νύχτα και σε άλλες πόλεις που επλήγησαν, αφού πολλά κτίριά τους είτε γκρεμίστηκαν τελείως από τη χθεσινή δόνηση, είτε κατέστησαν μη κατοικήσιμα.

Τα βίντεο από drones που βλέπουν τις τελευταίες ώρες το φως της δημοσιότητας αποκαλύπτουν το μέγεθος της καταστροφής από το σεισμό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.