ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Έλεγχο στον ενεργειακό τομέα της Βουλγαρίας ξεκινά η Κομισιόν

Έλεγχο στον ενεργειακό τομέα της Βουλγαρίας ξεκινά η Κομισιόν

Τη διενέργεια ελέγχου στον ενεργειακό τομέα της Βουλγαρίας εγκαινιάζει, την επόμενη εβδομάδα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως αναφέρεται – μεταξύ άλλων – σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από την υπηρεσία Τύπου της βουλγαρικής κυβέρνησης αναφέρει το ΑΠΕ.

Ο έλεγχος θα διενεργηθεί από την Γενική Διεύθυνση Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι εμπειρογνώμονες της οποίας θα εξετάσουν το νομοθετικό πλαίσιο και τη δομή του βουλγαρικού ενεργειακού τομέα και θα προχωρήσουν στον εντοπισμό των προβλημάτων.

Οι εμπειρογνώμονες της Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα έχουν συναντήσεις με εκπροσώπους του υπουργείου Οικονομίας, Ενέργειας και Τουρισμού της Βουλγαρίας, της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και Υδάτινων Πόρων και με διευθυντές των ενεργειακών εταιρειών.

Ο έλεγχος θα επικεντρωθεί σε τέσσερις άξονες, την αρμοδιότητα και ανεξαρτησία της Ρυθμιστικής αρχής, τον ρόλο της εταιρείας Bulgarian Energy Holding στην αγορά, τη δομή και τη λειτουργία της εθνικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, τη δομή και τη λειτουργία της εθνικής αγοράς φυσικού αερίου υπό το πρίσμα της διαφοροποίησης και της παραγωγής φυσικού αερίου και τους μηχανισμούς καθορισμού των τιμών στον ενεργειακό τομέα.

Η συμφωνία για τη διενέργεια του ελέγχου έγινε στη διάρκεια της επίσκεψης του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Μαρίν Ράικοφ στις Βρυξέλλες, προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.