ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η έδρα του Κοσόβου στον ΟΗΕ το «αγκάθι» για τη Σερβία

Η έδρα του Κοσόβου στον ΟΗΕ το «αγκάθι» για τη Σερβία

Οι ελπίδες της Σερβίας για μια ταχεία έναρξη διαπραγματεύσεων για την ένταξή της στην ΕΕ κρέμονται από μία κλωστή, καθώς το Βελιγράδι δεν συμφώνησε τελικώς με την απόδοση στο Κόσοβο του καθεστώτος της χώρας – μέλους στον ΟΗΕ.

Η σερβική κυβέρνηση σημειώνει ότι δεν θα αποδεχθεί ποτέ τον συγκεκριμένο όρο ως προαπαιτούμενο, την στιγμή που για την Πρίστινα η συμμετοχή στον ΟΗΕ θεωρείται «εκ των ων ουκ άνευ» για μία συμφωνία.

Η ΕΕ σημείωσε ότι οι δύο πλευρές έχουν «λίγες ώρες» για να διευθετήσουν τις διαφορές τους πριν οι 27 να λάβουν θέση για το εάν θα αποδοθεί στη Σερβία καθεστώς χώρας υπό ένταξη στην Ένωση.

Δεκατέσσερις ώρες συνομιλιών μεταξύ των δύο πρωθυπουργών στις Βρυξέλλες δεν κατέληξαν σε συμφωνία.

Η Ευρώπη ζητεί από τη Σερβία να διευκολύνει έναν εσωτερικό «διαχωρισμό» της αλβανικής πλειοψηφίας του Κοσόβου από τον μικρό σερβικό θύλακα στο Βορρά.

Το Κόσοβο πάντως δήλωσε ότι θα συνεχίσει τις συζητήσεις με τη Σερβία και την Παρασκευή.

«Για ποια ομαλοποίηση μπορούμε να κάνουμε λόγο εάν μετά τη συμφωνία η Σερβία συνεχίσει να εμποδίζει το Κόσοβο στην ευρωατλαντική του πορεία;», αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός της αποσχισθείσας από τη Σερβία επαρχίας, Χασίμ Θάτσι.

«Δηλαδή πρέπει η Σερβία να επιτρέψει στο Κόσοβο να γίνει μέλος των διεθνών οργανισμών; Τότε ας δηλώσουμε ανοικτά ότι αναγνωρίζουμε ένα ανεξάρτητο Κόσοβο. Κάτι τέτοιο δεν θα γίνει ποτέ», απάντησε ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, ο οποίος ωστόσο τόνισε ότι δεν έχει εκλείψει κάθε ελπίδα για συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr            

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.