Από την «ανάπτυξη» μέχρι το κραχ, μία Τέρνα δρόμος..

Βίντεο: Επεισόδια σε LGBT+ συγκέντρωση στην Τουρκία – Πάνω από 150 οι συλλήψεις των διαδηλωτών

Ο Ταγίπ Ερντογάν χαρακτηρίζει τακτικά «διεστραμμένους» τα άτομα ΛΟΑΤΚΙ+ και τα κατηγορεί ότι ευθύνονται για τη μείωση των γεννήσεων

Βίντεο: Επεισόδια σε LGBT+ συγκέντρωση στην Τουρκία – Πάνω από 150 οι συλλήψεις των διαδηλωτών

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Πάνω από 150 άνθρωποι συνελήφθησαν στην Κωνσταντινούπολη, όταν η τουρκική αστυνομία επενέβη σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δικαστικό μέγαρο Τσαγκλαγιάν, όπου είχαν συγκεντρωθεί πολίτες για να καταγγείλουν τις πρόσφατες διώξεις κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό με το μήνυμα «Το να είσαι ΛΟΑΤΚΙ+ και να οργανώνεσαι δεν είναι έγκλημα» και φώναζαν συνθήματα κατά του μίσους, όταν οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν στην επέμβαση και στις συλλήψεις.

Οι επιχείρησεις της αστυνομίας έγιναν στο όνομα της προστασίας της παραδοσιακής οικογένειας.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγες ημέρες μετά τις εφόδους σε γραφεία ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεων σε πολλές επαρχίες, τις συλλήψεις και τον αποκλεισμό ιστοσελίδων και λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συνολικά, οι έρευνες που συντονίζονται από εισαγγελείς σε πέντε πόλεις αφορούν 162 υπόπτους, εννέα ενώσεις και 13 επιχειρήσεις σε 15 επαρχίες.

Ο Επίτροπος του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Μάικλ Ο’ Φλάχερτι, εξέφρασε ανησυχία για τις συλλήψεις και τους περιορισμούς.

Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επίσης καταδείξει την ανησυχία της για τις εξελίξεις και ζήτησε την απελευθέρωση των κρατουμένων χωρίς καθυστέρηση.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.