ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Βρετανία: Βρέθηκαν αρχεία για πυρηνοκίνητο υποβρύχιο του Ναυτικού στην τουαλέτα μιας παμπ!

Το βρετανικό Ναυτικό προσπαθεί να υποβαθμίσει το θέμα

Βρετανία: Βρέθηκαν αρχεία για πυρηνοκίνητο υποβρύχιο του Ναυτικού στην τουαλέτα μιας παμπ!

Επείγουσα έρευνα διέταξε το Ναυτικό της Βρετανίας μετά τις πληροφορίες ότι εντοπίστηκαν έγγραφα αναφορικά με τη λειτουργία ενός υποβρυχίου κόστους 1,3 δισ. λιρών στην τουαλέτα μιας παμπ στη βορειοδυτι8κή Αγγλία!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Sun σε παμπ της Κάμπρια βρέθηκαν έγγραφα που περιείχαν λεπτομέρειες για το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο HMS Anson. Τα έγγραφα φέρονται να έδειχναν τις εσωτερικές λειτουργίες του υποβρυχίου και χρησιμοποιούνταν από μέλη του πληρώματος για να μάθουν πώς να απομονώνουν και να αποσυμπιέζουν στοιχεία του συστήματός του.

Το βρετανικό Ναυτικό προσπαθεί να υποβαθμίσει το θέμα

Το βρετανικό Ναυτικό επιχείρησε να υποβαθμίσει το θέμα με εκπρόσωπό του να δηλώνει ότι «πρόκειται για γενικά εκπαιδευτικά έγγραφα που δεν φέρουν απόρρητες πληροφορίες. Ωστόσο, λαμβάνουμε όλα τα θέματα ασφαλείας εξαιρετικά σοβαρά υπόψη μας και θα διερευνήσουμε τις συνθήκες της ανακάλυψής τους».

Η Sun επικαλέστηκε πηγή που είπε ότι η παμπ ήταν κατάμεστη όταν τα αρχεία, με την ένδειξη «επίσημο ευαίσθητο», ανακαλύφθηκαν στο πάτωμα μιας τουαλέτας.

Το HMS Anson είναι το πέμπτο από τα νέα επιθετικά υποβρύχια κλάσης Astute που εντάχθηκαν στο στόλο του Ναυτικού. Τα υποβρύχια αυτά μπορούν να εκτοξεύουν πυραύλους Τomahawk και περιγράφονται στον ιστότοπο του βρετανικού Ναυτικού ως τα «μεγαλύτερα, πιο προηγμένα και ισχυρότερα επιθετικά υποβρύχια» που έχει χρησιμοποιήσει ποτέ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή ανέφερε στο βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων PA ότι «τα έγγραφα επιτρέπουν στα πληρώματα υποβρυχίων να κατανοήσουν πώς αλληλεπιδρούν τα συστήματα. Δεν αναφέρουν λεπτομερώς πώς λειτουργούν».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.