ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Επικοινωνία Ν. Αναστασιάδη και Ντ. Τουσκ για την επιβολή τουρκικών «δασμών»

Επικοινωνία Ν. Αναστασιάδη και Ντ. Τουσκ για την επιβολή τουρκικών «δασμών»

Ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης θα ενημερώσει τους ηγέτες της ΕΕ για την απόφαση του κατοχικού καθεστώτος να επιβάλει «δασμούς» στα προϊόντα που αποστέλλονται στα κατεχόμενα για τους εγκλωβισμένους Ελληνοκύπριους.

Παράλληλα σε λίγο ο κ. Αναστασιάδης, θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και θα τον ενημερώσει για τις εξελίξεις.

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης σε δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων σημείωσε ότι «κύριο μέλημα και πρωταρχικός στόχος είναι να διασφαλιστεί, και μπορεί να γίνει μέχρι το τέλος αυτής της βδομάδας να μην λείπει τίποτε από τους εγκλωβισμένους από αυτό που τους αποστέλλετο και έχει απαγορευθεί με την απόφαση του κατοχικού καθεστώτος».

Για τον σκοπό αυτό, είπε, «είμαστε σε συνεχή επαφή με τους κοινοτάρχες των χωριών όπου ζουν οι εγκλωβισμένοι μας για να διασφαλίσουμε το συγκεκριμένο θέμα».

Αναφορικά με τις ενέργειες για ανατροπή της συγκεκριμένης απόφασης, είπε ότι οι ενέργειες από την μια θα συνεχιστούν προς τα Ηνωμένα Εθνη και από την άλλη σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Οι ενέργειες στόχο θα έχουν την Τουρκία η οποία είτε υιοθέτησε την εν λόγω απόφαση, είτε συνηγόρησε για την εν λόγω απόφαση είτε αποφάσισε να προχωρήσει η συγκεκριμένη απόφαση, σημείωσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα επεσήμανε ότι οι ενέργειες που αφορούν την Τουρκία θα επικεντρωθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.