Έχετε αναρωτηθεί ποτέ για ποιο λόγο στα ξενοδοχεία υπάρχουν μόνο λευκά σεντόνια και πετσέτες;

Παρόλο που τα λευκά σεντόνια και πετσέτες δείχνουν τη φθορά τους πιο γρήγορα, είναι πιο περιζήτητα για τα ξενοδοχεία για έναν συγκεκριμένο λόγο.

Τα ξενοδοχεία επιθυμούν να χρησιμοποιούν λευκά σεντόνια, επειδή μπορούν να «επικοινωνούν» στους πελάτες τους με αυτόν τον τρόπο την καθαριότητα που τα χαρακτηρίζει.

Φανταστείτε το δωμάτιό σας να έχει ένα κρεβάτι με πιο σκούρα σεντόνια. Σίγουρα θα αναρωτηθείτε για το τι μπορεί να έχει πάνω, που σίγουρα λόγω χρώματος δεν διακρίνεται και τόσο εύκολα. Ενώ με τη λευκή απόχρωση όλα είναι ορατά και έτσι είστε σίγουροι ότι τα σεντόνια σας έχουν πλυθεί πρόσφατα.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη τακτική δεν εφαρμοζόταν εξ αρχής από όλα τα ξενοδοχείο. Πρόκειται για μία συνήθεια που πιστώνεται στην αλυσίδα ξενοδοχείων Westin, η οποία πρώτη υιοθέτησε τα λευκά σεντόνια και πετσέτες στα ξενοδοχεία της κατά την δεκαετία του 1990.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μία απόφαση που έσπασε το «κατεστημένο» και οδήγησε και άλλα ξενοδοχεία να εγκαταλείψουν τα πολύχρωμα σεντόνια και να υιοθετήσουν κι εκείνα την ίδια λογική.