ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

To μυστικό για να προσέξετε τα φυτά και τον κήπο με μαγειρική σόδα

To μυστικό για να προσέξετε τα φυτά και τον κήπο με μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα έχει χιλιάδες χρήσεις στην κουζίνα και όχι μόνο, καθώς μπορεί να προσφέρει σημαντική βοήθεια ακόμη και στον κήπο.

Η μαγειρική σόδα, αυτό το τόσο απλό και φθηνό συστατικό, έχει πολλές χρήσεις. Μπορεί να απομακρύνει τις δυσάρεστε οσμές και τους λεκέδες, να κάνει το χαμόγελό μας πιο αστραφτερό, να εξαλείψει τον ιδρώτα, να κάνει πεντακάθαρο το φούρνο σας.

Γνωρίζατε όμως ότι είναι αποτελεσματική και στη φροντίδα των φυτών;

Συγκεκριμένα η μαγειρική σόδα είναι αποτελεσματική στη:

  • Θεραπεία μυκήτων και άλλων ασθενειών
  • Ως φυσικό καθαριστικό εξωτερικού χώρου
  • Ως αποσμητικό εργαλείων κήπου
  • Ως εντομοαπωθητικό
  • Αναζωογόνηση των φυτών και των λουλουδιών

Μαγειρική σόδα για μύκητες

Υπάρχουν πολλές ασθένειες που προσβάλλουν τόσο τα λουλούδια όσο και τα φυτά, όπως είναι οι μύκητες. Εάν συμβεί αυτό, χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα .

Υλικά

  • 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλιά σούπας λαδιού για γεωργική χρήση
  • 4 λίτρα νερό Εκτέλεση

Σε ένα ψεκαστήρα, αναμείξτε όλα τα υλικά και ψεκάστε τα σημεία του φυτού με μύκητες. Είναι σημαντικό να ψεκάσετε και τα κάτω φύλλα για να έχετε σωστό αποτέλεσμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.