ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Το μυστικό με το παγάκι για να αποχαιρετήσεις τα στεγνά και σκληρά μπιφτέκια στο μπάρμπεκιου

Το μυστικό με το παγάκι για να αποχαιρετήσεις τα στεγνά και σκληρά μπιφτέκια στο μπάρμπεκιου

Ένα παγάκι είναι αρκετό για να σας σώσει από το συχνότερο πρόβλημα όταν ψήνεται μπιφτέκια στο μπάρμπεκιου, δηλαδή να γίνονται σκληρά και στεγνά.

Ένα τέτοιο κόλπο μας αποκαλύπτει η food blogger Maki Yazawa και έχει να κάνει με το πώς να μη χάνουν τα μπιφτέκια τους χυμούς τους. Είναι ο καλύτερος τρόπος, ισχυρίζεται, για να παραμένουν μαλακά και ζουμερά, ρωτώντας αρκετούς μύστες του μπάρμπεκιου.

Τοποθετούμε λοιπόν ένα μικρό παγάκι πάνω στο ωμό μπιφτέκι, στο κέντρο του, αμέσως μόλις το ρίξουμε στη σχάρα. Εναλλακτικά, τα παγάκια μπορούν να είναι λίγο παγωμένο βούτυρο (από την κατάψυξη κι αυτό).

Όσο ψήνεται το μπιφτέκι, το παγάκι (ή το βούτυρο) λιώνει και κατανέμει ομοιόμορφα υγρασία πάνω στο κρέας, αποτρέποντας το στέγνωμα.

«Μην ξεχάσετε», μας λέει, «να κάνετε ένα βαθούλωμα με το δάχτυλό σας στο κέντρο του μπιφτεκιού, ώστε να το βοηθήσετε να διατηρήσει το σχήμα του όσο ψήνεται»…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.