ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αυτά είναι τα μυστικά της μαγειρικής στο πυρέξ – Πως να αναδείξετε το φαγητό σας

Αυτά είναι τα μυστικά της μαγειρικής στο πυρέξ – Πως να αναδείξετε το φαγητό σας

Το πυρέξ είναι πλέον ένα από τα βασικά εργαλεία στην κουζίνα, με κάθε οικογένεια να το χρησιμοποιεί για την μαγειρική.

Μόνο που το ψήσιμο στο πυρέξ παραμένει ένας από τους γρηγορότερους, καλύτερους και φτηνότερους τρόπους να βάζεις ένα υγιεινό και χορταστικό πιάτο στο τραπέζι σου.

Επειδή όλα ψήνονται εδώ στους δικούς τους χυμούς, δεν χρειάζεσαι περιττά λάδια και τόνους αλάτι για να πάρεις λίγη γεύση.

Το πυρέξ έχει ωστόσο τα δικά του μικρά μυστικά για να αποδώσει όλη τη γεύση που μόνο εκείνο ξέρει. Και μας τα λέει ο David Zinczenko, ο άνθρωπος πίσω από τον μπεστ σέλερ τσελεμεντέ «Zero Belly Cookbook».

Πέρνα τα υλικά από τον τρίφτη

Ο τρίφτης είναι ως μέθοδος ευκολότερος και γρηγορότερος από το τεμάχισμα με το μαχαίρι. Ο Zinczenko θεωρεί ωστόσο πως τα μικρότερα κομμάτια που αποδίδει ο τρίφτης είναι καταλληλότερα για το πυρέξ, καθώς δεν χρειάζονται σοτάρισμα. Περνάμε λοιπόν από τον τρίφτη καρότα, κρεμμύδια, σκόρδα και ό,τι άλλο και είναι έτοιμα για το πυρέξ.

Χρησιμοποίησε τα περισσεύματα

Ό,τι κι αν έχει απομείνει από το χθεσινό και το προχθεσινό φαγητό, μπορεί να λειτουργήσει ως βάση για μια νέα δημιουργία στο πυρέξ. Το οποίο είναι ο απόλυτος τρόπος για να μην πετάμε ποτέ φαγητό, ισχυρίζεται πάντα ο Zinczenko.

Πώς ετοιμάζεις το κρέας

Ο Zinczenko προτείνει σκληρές κοπές κρέατος για ψήσιμο στο πυρέξ, καθώς μπορούν να υπομείνουν υψηλότερες θερμοκρασίες για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα. Ακόμα κι αυτά όμως προτείνει να τα περνάμε από το τηγάνι πρώτα, ώστε να διατηρήσουν τους χυμούς τους.

Για λίγο τα βάζουμε στο τηγάνι, μέχρι να αποκτήσουν το χαρακτηριστικό καφέ χρώμα, ώστε να μη στεγνώσουν. Με τον ίδιο γρήγορο τρόπο σοτάρουμε και τα λαχανικά μας πριν τα ρίξουμε στο πυρέξ.

Ομοιόμορφο τεμάχισμα

Όλα τα υλικά που θα μπορούν στο πυρέξ οφείλουν να είναι ψιλοκομμένα, ώστε να μαγειρευτούν ομοιόμορφα. Όσο μικρότερα, τόσο το καλύτερο μας λέει ο σεφ, μιας και αυτό εξισορροπεί τον διαφορετικό χρόνο μαγειρέματος που χρειάζονται κάποια υλικά.

Το ίδιο το πυρέξ

Αποφασιστικής σημασίας είναι ο απαράβατος κανόνας που αποκαλύπτει ο Zinczenko, πως το πυρέξ οφείλει να γεμίζει με τα συστατικά μας κατά 3/4. Ούτε περισσότερο ούτε λιγότερο.

Αν το γεμίσεις παραπάνω, θα καταλήξεις με έναν αχταρμά, ενώ τα λιγότερα υλικά θα μαγειρευτούν γρήγορα και θα στεγνώσουν…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.